Pages

  • RSS

02 Temmuz 2015

Çıtır Kadayıflı Muhallebi

IMG_28911

Zeynep hafta sonu ziyaretimizde yapmıştı bu nefis tatlıyı...
Ben de uzun zamandır merak edip yapmak istediğim bu tatlıyı denemiş oldum bu vesileyle, tavsiye edebileceğim bir lezzet...


Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler:
  • 400 gr kadayıf(buzlukta beklemiş)
  • 2-3 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • Dövülmüş ceviz vs(isteğe bağlı)
    Zeynep eklememişti ama bence ceviz vs çok yakışacaktır, kullanmanızı tavsiye ederim:)
Kreması için:
  • 1 lt süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
Hazırlanışı: Buzlukta bekleyen kadayıfları çıkarıp ufalayın. Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin, şekeri ve ufalanmış kadayıfları ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Kadayıflar pembeleşince cevizleri ekleyin, 1 dk daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın.


Kreması için: Bir tencerede önce yumurta ve şekeri çırpma teliyle karıştırın. Un ve nişastayı ekleyip az süt ilavesiyle çırpmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyerek karıştırın. Ocağın altını yakın, sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin. Krema biraz soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip çırpın. (Zeynep muhallebiyi ocaktan alınca kremayı ekleyip, çırpma teliyle karıştırmış).

Kadayıf ve muhallebi iyice soğuyunca kaselerin altına kadayıf, üzerine muhallebi ve tekrar kadayıf şeklinde paylaştırın.

Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis edin.
İsterseniz bu tatlıyı kaseler yerine borcam tepsidede yapabilirsiniz.
Zeynep'in notu: Bu tatlının püf noktası kadayıf ve muhallebinin iyice soğuması, yoksa kadayıflar yumuşar.

Hiç yorum yok: