Pages

  • RSS

04 Eylül 2009

Annemin iftar menüsü


Geçen hafta annemin iftar menüsü;

* Yoğurt(yayla) çorbası

* Tavada et-nohutlu pilav

Annem etleri gazetede gördüğü sos ile marine etmiş, sonra tavada kızartmış, sos güzel bir lezzet katmıştı.

Sosun hazırlanışı: Hemen az sonra ızgaraya konacak eti terbiye için;
1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 baş ezilmiş sarımsak(annem 1 diş kullanmış), 1 çay kaşığı kimyon, 3 çay kaşığı karabiber ve pulbiber, tüm malzeme pürüzsüz kıvam oluncaya kadar karıştırılır, etlerin bu sosta 15 dk. beklemesi yeterli, istenirse daha fazla da bekletilebilir.

Annem etleri 3 saat bekletmiş, sonra tavaya sosuyla birlikte aktarıp kızartmış.

* arnavut ciğeri


* vişne kompostosu

* karışık kızartma


* tatlı olarak muhallebi ve benim götürdüğüm irmikli gül tatlısı


Annemin daha önceki resmini çekemediğim menüsünde ise;

* Süzme mercimek çorbası
* Etli karışık dolma
* Su böreği
* Güllaç

8 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

anneciğinin ellerine sağlık canım.afiyetler olsun..

pembe tatlar dedi ki...

Canım rabbim ağzınızın tadını bozmasın anneciğinin ellerine sağlık..

müjde dedi ki...

Anneciğinin ellerine sağlık Haticeciğim.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Sevgiler...

pelince dedi ki...

Hatice anne eli değmişse daha güzeli olamaz bencede ..anneciğinin ellerine sağlık...afiyet olsun..allah kabul etsin..

sevgiler..

derya dedi ki...

Haticeciğim annen harika bir menüy
le ağırlamış sizi afiyet şeker olsun.Bereketli iftarlar dilerim öpüyorum...

Zehra Gürgen dedi ki...

Hatice'cim annenin ellerine sağlık canım. Mükellef bir sofra hazırlamış.
sevgiler..

NarincE dedi ki...

Anneciğinin ellerine sağlık Hatice. Bayramda hele anne sofrası ne güzel olur değil mi?

Hatice dedi ki...

çok teşekkürler arkadaşlar, ben de sizlere sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla nice sofralar dilerim...
Neclacım haklısın, bir türlü bayram sofrasını çekip yayınlamak kısmet olmadı maalesef:(

herkese sevgiler...