Pages

  • RSS

20 Şubat 2009

Ispanaklı Kolay Mantı-Meksika Fasulyesi Salatası-Tavuklu Sezar Salata-Kolay Kumpir

Aynur'un Sofrası'ndan ıspanaklı kolay mantı ve salatalar...

Ispanaklı Kolay Mantı


Soğan yağda kavrulur, üzerine bol kıyma eklenir, kavrulmaya devam edilir, salça eklenir, elle koparılarak ıspanaklar eklenir, tuz-karabiber eklenir, az su ilavesiyle pişirilir.

Yufka tezgaha yayılır, ikiye kesilir. Bir yarıya bol yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayla hazırlanan sos sürülür, diğer yarı üzerine kapatılır, iç harcın suyu süzülerek yufkanın her tarafına serpilir. Uçları katlanarak yufkanın yuvarlak ucuna doğru sıkıca rulo şeklinde sarılır. 3' e bölünür, herbir parça alüminyum folyo ile sarılır, folyonun uçları iki yandan şeker paketi gibi bükülür, derin dondurucuya atılır. İstenildiği zaman dondurucudan çıkarılır, bir tencereye su koyulur, içine çözdürmeden mantı rulosu atılır, birlikte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 10-15 dk sonra bir çatal batırılır, eğer kolay batıyorsa pişmiş demektir.
Dilim dilim kesilip servis tabağına dizilir, üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökülür, servis edilir.

~~~~~~~~

Meksika Fasulyesi Salatası


1/2 kg lık konserve meksika fasulyesi ile küçük yeşillikler (doğranmış taze soğan, roka, maydanoz, dereotu), mısır karıştırılır. Sos olarak tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi ile harmanlanır.
Bu salataya kornişon turşu ve kırmızı biberin de yakışacağını düşünüyorum...
~~~~~~

Tavuklu Sezar Salata

Haşlanmış tavuk göğsü, göbek salata, kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biber, maydanoz, dereotu doğranır, mısır eklenir, tuz, limon, zeytinyağı ve mayonez ile karıştırılır. İsteğe bağlı olarak mayonez eklemeden de yapılabilir.

~~~~~~~~

Kolay kumpir

2 kg kadar patates haşlanır, ezilir, içine tereyağ ve 1 pakete yakın kaşar rendesi eklenir, borcam tepsiye yayılır. Üzerine amerikan salatası malzemeleri(bezelye, havuç, kornişon turşu), sosis ve isteğe bağlı olan malzemeler mayonezle karıştırılarak yerleştirilir.


ilgili bağlantılar;

* Aynur'un Sofrası
* Tavuklu Salata
* Pratik Kumpir

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Afiyet olsun canım.sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Masanızda yaptıklarınızda çok güzel. Ellerinize sağlık...

Hatice dedi ki...

Neslihan afiyetle yedik, çok teşekkürler canım...

Neslihan(lezzetnesli) hoşgeldin, beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler...

sevgiler...

Adsız dedi ki...

bayılazamm ..