Pages

  • RSS

17 Mayıs 2007

ikramlar


portakallı, labneli pastayı yaptığımda çok beğenmiştik, pastayı bu defa daha büyük ölçülerde hazırladım. hafif ve lezzetli bir pasta oldu.
pastayı 26 cm lik kelepçeli kalıpta yaklaşık 1,5 paket kedi dili kullanarak hazırladım.

kreması için; 3 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un, 6-7 çorba kaşığı şeker, 2 adet yumurta ve portakal kabuğu rendesi ile kremasını pişirdim, ocaktan alınca 1 paket (200gr.) labne ekledim.
Kedidillerini ıslatmak için 4 adet sıkmalık portakal kullandım. Kedidillerini kalıba dizip taze portakal suyuyla ıslattım. Üzerine labneli krema yayıp, ince dilimlenmiş 1 adet muz dizdim, file badem serptim. Tekrar kedi dili dizip, portakal suyuyla ıslattım. kalan kremayı yaydım. Pastayı biraz dinlendirip, servisten önce çikolata sosunu gezdirdim, file bademle süsledim.

bu sofrayı da bebek ziyareti için gelen arkadaşım ve annesi için hazırladım.
*mantarlı ve tavuklu krepler
aslında bunları kese şeklinde yapacaktım, ancak krepler için hazır karışım kullanmıştım, istediğim sonucu alamadım, kreplerim de küçük olunca bu şekilde hazırladım.
*gazozlu kek
kalıbı yağlayıp unlamama rağmen kalıba yapıştı,ama yine de yumuşacık, lezzetli ve tarifi istenen bir kek oldu.
*rokalı patates salatası
*kereviz salatası
*çikolata soslu etimek tatlısı
Daha önce yaptığım karamelli, irmikli etimek tatlısı nın üzerine bu defa evde hazırladığım çikolata sosla servis ettim.
Çikolata sos: 1, 5-2 kahve fincanı şeker, 1 çorba kaşığı nişasta (silme üzeri), 1 paket kakao(25 gr.lık), 2-2,5 kahve fincanı su ocakta pişirilerek hazırlanır, ocaktan inince 1 çay kaşı tereyağ eklenir, karıştırarak soğutulur. Su miktarını istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Haticeciğim tekrar bloguna dönmene çok sevindim. Bu arada hazırladığın herşey harika görünüyor ellerine sağlık. Etimek tatlısı için üzerine hazırladığın sosun tarifini alabilirmiyim acaba?

Hatice dedi ki...

Nazife'ciğim çok teşekkürler, uzunca bir ara oldu...
annemden öğrendiğim bu sosu ben çok sık kullanıyorum, istediğim kıvama göre su miktarını ayarlıyorum...tarifini de posta ekleyeceğim...
sevgiler...