Pages

  • RSS

03 Haziran 2005

kabaklı kek



Tarifi Fatma Şentürk'ten den almıştım. Ben kek hamurunu tepsiye dökmek yerine yarım ölçü yapıp tartölet kalıplarında pişirdim.

Malzemeler:
  • 4 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvıyağ (yağ miktarı azaltılabilir)
  • 2 su bardağı rendelenmiş kabak(rendenin iri gözünden rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı beyaz peynir
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • dereotu, maydanoz
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • susam, çörekotu
Hazırlanışı: Tüm malzeme çırpma teliyle karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörekotu serpilir. 175°C de 35-40 dk. pişirilir.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık hatice.tuzlu şeyleri her zaman tatlıdan çok sevmişimdir.ilk kek yapışımda tarifini deneyeceim.sevgiler...

Adsız dedi ki...

Haticeğim benimki biraz acemice olacak ama ilk defa böyle bir tarif yapacam bunun kekte yaptığımız gibi yumurtalar ayrı değilde hepsi birlikte mi çırpılacak yada söyle bir karıştıracakmıyız cevabın için şimdiden tşk.

Hatice dedi ki...

teşekkürler başak&burcu denerseniz yorumunuzu da beklerim...

selen ben yaparken yumurtaları önce çırpma teliyle (veya çatalla) biraz karıştırıp sonra diğer malzemelerle karıştırmıştım, ama mücverdeki gibi hepsini birlikte de karıştırabilirsin.

Adsız dedi ki...

merhaba ben sizin verdiğiniz tarifi denedim ve içi bir türlü pişmedi acaba kabaklı olmasından mı kaynaklanıyor anlayamadım..veya bir püf noktası var da ben onu mu uygulamadım..bilgilendirirseniz sevinirim...ayrıca tariflerinizden faydalanıyorum..teşekkürler..

Hatice dedi ki...

merhaba anonymous, ben de içi pişmeme gibi bir sorun olmamıştı. ama daha önce denediğim kabaklı kek tariflerinde(içinde yoğurt olan) maalesef ben de aynı sorunla karşılaşmıştım. bu keki yediğimde çok hoşuma gitmiş ve tuzlu bir alternatif olması açısından hemen tarifini almıştım,ama ben belirttiğim gibi yarım ölçü ile denedim.içinin pişmemesi ile ilgili aklıma gelen fırından kaynaklanabilir ya da pişirdiğiniz kalıp küçük gelmiş olabilir.
ayrıca tariflerden faydalanmanıza da çok sevindim,zira benim deneyipte tam olarak beğenmediğimiz için eklemediğim pek çok tarif var.onları tekrar deneyip istediğim sonucu alırsam ekliyorum... umarım siz de diğer denediklerinizde istediğiniz sonucu alabilirsiniz ve sonuçları benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.

Hatice dedi ki...

merhaba birsen, guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim..
sevgiler...