Özellikle vaktinizin dar olduğu durumlarda hazırlaması kolay, pratik ve lezzeti nefis bir tatlı...
Şerbetli tatlı yaptığım bir gün şekilleriyle uğraşmaya vaktim olmayınca aklıma tarçınlı bademli kurabiye gibi hazırlamak geldi, tek lokmalık nefis bir tatlı oldu...
Daha önce burada fotoğrafını eklemişim, sonra da araya başka şeyler girince tarifini eklemeyi unutmuşum. Taslakta tekrar karşıma çıkınca fotoğrafları düzenleyip eklemek istedim...
Cevizli Kolay Tatlı
Malzemeler:
- 200 gr tereyağı
- 1,5 küçük çay bardağı sıvıyağ
- 2 küçük çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı sirke (varsa elma sirkesi)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı Hindistan cevizi
- Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar un)
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı artırabilirsiniz)
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz seker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- Öncelikle şerbet için şeker ve su kaynatılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkılır ve şerbet 5 dk. daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Hamuru için tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir.
- Hamurdan parçalar alınıp rulo şekli verilir, dilimlenir.
- 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir..
- Tatlılar fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbet üzerine dökülür.
- Tatlılar ara ara tersyüz edilerek şerbeti çekmesi sağlanır.
- Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır, üzerini Hindistan cevizi veya yeşil toz fıstıkla süsleyebilirsiniz...
Not: İsterseniz tatlıları şerbetledikten sonra bir kısmını hindistan cevizine bulayabilirsiniz...
2 yorum:
Ellerine sağlık gayet pratik ve çok lezzetli bir tatlı sevgiler
Sevgili Özgen, çok teşekkürler, denemeni tavsiye ederim ,sevgiler...
Yorum Gönder