Kahvaltı için hazırlayabileceğiniz güzel bir seçenek, çocuklar da çok seviyor...
Ben tarifi buradan alıp biraz değişiklikler yaptım, yaptığım şekliyle tarifi yazıyorum...
Pancake (Pankek)
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1+1/4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- bir çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
- Küçük bir kasede kuru malzemeleri un, şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
- Başka bir kasede yumurta ve sütü çırpın, vanilyayı ve yağı ekleyip, çırpın.
- Kuru malzemeleri ekleyip, karışana kadar dikkatlice karıştırın...
- Krep tavasına yoksa normal tavaya 1 kaşık karışımdan koyun.
- Orta ateşte üstünde kabarcıklar oluşup pişince dikkatlice tersini çevirin.
- Diğer yüzü de pişince bir tabağa alın.
- Kalan hamuru da aynı şekilde pişirin. Ben tavanın büyüklüğüne göre 3-4 pankeki birarada pişiriyorum. Bir tava pankek piştikten sonra tekrar hamur eklemeden önce tavayı ocaktan alıyorum, karışımdan koyup tekrar ocağa alıyorum.. Bu şekilde pankekler fazla kızarmamış oluyor...
Not : Tarifin orijinalinde süte 1 kaşık limon suyu ekleniyordu, ben bu aşamayı atladım, isterseniz o şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca tarifte 3 kaşık eritilmiş tereyağı kullanılıyordu, beno yerine zeytinyağı kullanıyorum...Orijinal tarif cup ölçüleriyle ve L boy yumurta ile hazırlanmış, ben klasik su bardağı kullanıyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder