Geçtiğimiz haftalarda Esra'ya misafir olmuştuk. İkramların hepsi çok güzeldi, özellikle unlu börek ve kurabiye harikaydı...
Son anda fotoğraf çekebildim, o yüzden fotolar istediğim gibi olmadı, ama bu iki lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum...
Esra böreği sıcak sıcak ikram etti, çıtır çıtır nefis bir börekti, sofrada kapış kapış gitti diyebilirim:)Böreğin tarifini portakal ağacından almış, ben de buraya tarifi kopyalıyorum...
Unlu Börek
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- üzeri için yumurta sarısı ve susam (ben haşhaş kullandım)
- istediğiniz bir iç malzeme
Hazırlanışı:
Sıvıyağın içine un, nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırılır.
Yufka masanın üstüne açılıp yağlı karışımdan yufkanın yarısına sürülür(çok fazla değil ama yufkanın her tarafı yağlanacak,elinizle sürerseniz kolay oluyor)
Yufkanın yağlamadığınız yarısı yağlı tarafın üstüne kapatılır, bu kata da yağlı unlu karışım sürülür ve 6 parçaya kesilir iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarılır, diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alınır.
2. Ve 3. yufkada aynı şekilde hazırlanır
Üstüne yumurta sarısı sürülüp susam/haşhaş atılır.
Önceden ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Servisten hemen önce pişirip 10 dakika dinlendirip ikram ederseniz lezzet ve çıtırlık muhteşem olacak ama soğusa bile güzelliğinden hiçbirşey kaybetmiyor.
Fındıklı Kurabiye de ağızda dağılan nefis bir kurabiye...Eşinin annesinin okuldan kalan bir tarifiymiş... O gün yer fıstığı kullanmış, o da çok yakışmıştı...
Fındıklı Sable Bisküvi
Malzemeler:
- 1 paket tereyağı (250 gr) (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yumurta sarısı (birinin akı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi(rendenin ince tarafıyla)
- Aldığı kadar un
Üzeri için: Yumurta akı ve fındık...
Hazırlanışı: Hamur malzemeleri karıştırılır. Aldığı kadar unla ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Merdaneyle ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde 2-3 cm kalınlığında açılır, çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesilir. Önce yumurta akına, sonra iri çekilmiş fındık veya fıstığa bulanır. 170 derecede pişirilir.
Not: Esra gevrek olması için tamamen kızarana kadar pişirmiş.
Not: Esra gevrek olması için tamamen kızarana kadar pişirmiş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder