Bizim evin çok sevilen lezzetlerinden biri olan browni kurabiyeyi yaparken bir kısmının ortalarına meşhur kokostar kurabiyedeki gibi hindistan cevizli iç harç hazırlamıştım, o şekilde de çok güzel oldu, tavsiye ederim...
Şerbetli kokostar kurabiye (18-22 adet)
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao (çok tepeleme değil)
- 1/2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (1,5 su bardağından az un kullandım)
- 1 adet yumurta akı
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 8-10 çorba kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Uygun bir kasede şurubu için süt ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- İç harcı için yumurta akı, pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırın, gerekirse hindistan cevizi ekleyerek çok katı olmayan bir harç elde edin.
- Hamuru için yumurta ve şekeri çırpın, tereyağını ekleyin, iyice karıştırın.
- Kakao, biraz un ve kabartma tozu ekleyip, yoğurun.
- Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde ortasını açın.
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizli iç harçtan koyup, uçlarını birleştirip, kapatın.
- İç harç taşmayacak şekilde hafifçe yuvarlayıp tepsiye dizin.
- 170 derecede 15-20 dk kontrollü bir şekilde pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri kasedeki şurubun içerisine batırıp, bir kaç kere ters yüz edip, servis kabına dizin, kalan şurubu kaşıkla üzerine gezdirip, dinlendirin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine çikolata sosu gezdirebilir, hindistan cevizi, fındık, toz fıstık vb. ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
uff şunların güzelliğine bak ya! ellerinize sağlık bu tarfi denemek için sabırsızlanıyorum. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder