Pages

  • RSS

09 Nisan 2013

Ispanaklı Gül Böreği


Bu börekler buradaki çay sofrasından...
Araya başka şeyler girince eklenemeyen tariflerden biri...
Yeni tarif eklemeye vakit olmadığı durumlarda taslaktaki tarifler çıkageliyor doğrusu:)

Ispanaklı Gül Böreği
Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1/2 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Beyaz peynir
Sosu için: 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağından az zeytinyağı, 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle iç harcı için ıspanaklar temizlenir, yıkanır. 
  2. Yaprakları doğranır, ben çok kalın olmayan saplarını da ince ince doğrayarak kullanıyorum. 
  3. İnce doğranmış kuru soğan zeytinyağında kavrulur. 
  4. Ispanaklar eklenir, yüksek ateşte kavrulur, içine 1-2 kaşık süt eklenir. 
  5. Ocaktan alınır, tuz- karabiber- pul biber eklenir, karıştırılır, soğumaya bırakılır. Ufalanmış peynir eklenir, karıştırılır.
  6. Sos malzemesi karıştırılır, ilk yufka tezgaha serilir, sostan sürülür. 
  7. Yufka 4 e bölünür, geniş kısmına iç harç yayılır, rulo şeklinde sarılır, kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir. 
  8. Ucuna sostan sürülüp yapıştırılır. 
  9. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. 
  10. Böreklerin üzerine kalan sostan ve yumurta sarısı sürülür. 
  11. Susam, çörekotu veya haşhaş tohumu serpilir. 
  12. 180-190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık nefis görünüyorlar puf puf :)

özlem dedi ki...

ablacım ellerine sağlık hemde ıspanaklı

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor böreğiniz..
sevgiler..

Yemek tarifleri dedi ki...

Çok hoş