Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvıyağ**
- 1,5 su bardağı yoğurt(çok katı yoğurt kullanmıyorum)
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket çikolata veya 1 çay bardağı damla çikolata (birazını beyaz çikolata olarak da ekleyebilirsiniz)
- Vişne
- Yumurta ve şeker çırpılır, yağ ve yoğurt eklenir çırpılır.
- En son elenerek un, kabartma tozu, karbonat ve kakao eklenir, mikserin düşük devrinde çırpılır.
- Damla çikolata veya doğranmış çikolata eklenir, karıştırılır.
- Düz bir kalıba dökülür.
- 170-180 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...
*İsterseniz vişne yerine kek harcına 3 kaşık ahududu reçeli ekleyebilirsiniz ya da hiçbirini eklemeden sade yapabilirsiniz.
* Keki pişirmek için mini fırın tepsisi veya 23*32 ölçülerindeki düz bir kalıbı kullanabilirsiniz.
Pişirme süresi olarak benim fırınımda 30 dk. yeterli geldi. Pişerken kurumamasına dikkat edelim. Mini fırın tepsisi ile mini fırında pişirdiğim de oldu.
*Çikolatayı benmari usulü eriterek de ekleyebilirsiniz, benim tercihim çikolataların yerken ağza gelmesi, bu nedenle ben eritmeden ekliyorum.
* Fotoğraflar farklı zamanlarda yaptığım kekler...
Bu tarifi deneyenler;
Visneli, Cikolatali ve Yogurtlu Kek ~~ Mutfakta Feyza Var
27 yorum:
Haticecim ellerine sağlık bu keki çok farklı şekillerde yapmak mümkün sanırım verdiğin açıklayıcı bilgiler için t. ederim.Sevgiler....
her türlü sunumunu yapmışsın harika ya çok güzel hepsi,insan böyle güzel fotoğraflar arasından tercih yapamıyor çoğu zaman:)
insanin nasil cani cekiyor bu goruntuler karsisinda
ellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
Ne kadar güzel, çeşit çeşit sunumlar yapmışsın. Çok güzel olmuş, her açıdan bakmak harika olmuş. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.
canim tekrar sana geldim
sayfani gezdim biraz daha da gezicem harika tariflerin var ...damagama uygun olanlari not aldim
denemeye calisacam
emegine saglik
sevgiler:nurcan
Merhaba, tarifiniz yayında. Bütün sunumlarınız gibi muhteşem, ellerinize, fikrinize sağlık. Sizin tarifinizin sayfamda yeralması benim için büyük mutluluk, katıldığınız için çok teşekkür ederim, harikasınız. Daha önceden bazı tariflerinizi denedim ve çok beğendim, klasörümde hala deneyeceğim tarifleriniz var. Umarım etkinliğimize tekrar katılabilirsiniz, sevgiler.
Hatice'cim kekin nefis görünüyor. Vişneyle beraber bayılırım hımm. Ellerine sağlık. Geçen gün misafirlerime senin supangleli bisküvi pastasını yaptım. Ama biraz cıvık oldu. Bütün ölçüleri tam yaptım ama, sonradan sütü 2.5 veya 3 bardak koysam, yada bisküvi sayısını arttırsam dahamı iyi olur diye düşündüm. Birde yağ olarak becel kullandım. Belki o yüzden katılaşmamışda olabilir. Ama tadı muhteşemdi. Çok beğenildi. Birdahaki denemede ölçülerde biraz oynamayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak. Yaptığımda haber veririm. Sevgiler canım, iyi haftasonları..
yeterki çikolatalı olsun
da ne olursa olsun :)))
harikaaaaaaa
canım çok çekti enfes olmuşlar elinize sağlık
ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimle
cok guzel gorunuyor ellerıne saglık sevgıler..
Enfes enfes,ellerine saglik...mukkemel gorunuyor...sevgiler canim
Hatice'ciğim ellerine sağlık nefis olmuşlar..Ben de hafta sonu denedim gerçekten çok lerzzetliydi...fakat ben keserken zorlandım nedendir bilinmez???bıçağa yapıştı biraz ama tek kelimeyle nefisti...
tarif için çok teşekür ederim canım...
sevgilerimle,
ilkay
Zerrinciğim yeniden yorumlarını görmek ne güzel!
en kısa zamanda yeni tariflerini de bekliyoruz:))
Zeynepciğim haklısın:) resimler kekin farklı iki zamanda hazırlanmış hali.
yenitadlar ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler, denediğinde de beğenirsin umarım, şimdiden kolay gelsin...
tazenane çok teşekkürler...
Birsel ve İrem, yorumun çok mutlu etti beni, özellikle de tarifleri deneyip beğenmen:) çok teşekkürler.. fırsat bulabilirsem tekrar katılmak isterim, sana da kolay gelsin canım, tekrar görüşmek üzere...
Ebrucuğum çok teşekkürler...
Supangleli bisküvili pastayı şimdiye kadar 3 defa yaptım, dediğin problem olmadı bende.
hatta tarifi ilk denememde tereddütlerim vardı, supangle paketi normalde 2,5 bardak sütle hazırlanıyordu, tarifte ise 3,5 bardak yazıyordu. hem dergideki tarifte hem de supangle paketinin üzerindeki tarifte 3,5 bardak yazınca ben de tarifteki gibi hazırladım. kıvamı gayet iyi oldu, hatta bir seferinde bisküvileri kırınca kıvamı cıvık gibi diye bir kaç tane daha bisküvi kırmıştım ama gerek yokmuş.soğudukça kıvamı yerine geliyor.
dediğin gibi yağdan kaynaklanıyor olabilir, ben tereyağ kullanıyorum, ilk yapışımda tarifteki kadar sonrasında 1 kaşık tereyağ ekledim.
tadının beğenilmesine çok sevindim, umarım bir dahaki denemende istediğin sonucu alırsın... sonuçtan beni de haberdar edersen sevinirim...
sevil(birdemliksohbet) ziyaretin için teşekkürler...
Sevgili Nunu çok teşekkürler:))
Sevgili Sema, Nurdan, Banu, Huriye beğenmenize çok sevindim, çok teşekkürler...
İlkaycığım birkaç defa yaptığım bir kek(hatta resimlerdekiler farklı iki zamanda yapılmış halleri), ama hiçbirinde keserken problem yaşamamıştım, acaba az pişirmiş olabilirmisin ya da tam soğumamışmıydı acaba?? herşeye rağmen tadını beğenmene çok sevindim:)
herkese sevgilerimle...
Senin ellerinden çıkan her türlü keke asla hayır demezdim canım..Ama bu kek bir başka leziz görünüyor bana canım Hatice'ciğim..Seni çok seviyorum tatlım..Kek tadında geçsin tüm günlerin mutlu,mesut..!
Sevgilerimi gönderiyorum..
Hatice'cim keklerine baktıkça bakasım geliyor..tekrar ellerine sağlık..Canım havuçlu kurabiyeler yumuşak babanne kurabiyesi gibi oluyor..yani kıyır kıyır değil...sevgilerimle güzel bir hafta dilerim..
Her tarifiniz birbirinden güzel ellerinize sağlık parfeye de bayıldım:))
Hatice'cim kekin muhtesem olmus, görüntü sahane. Ellerine saglik canim.
ellerıne saglık....senı uluslar arası kardeslık ödülü verdım:))zıncırleme dagıtılıyor...yazımı yarın eklıyecegım:))
sevgıolerımle..
Her şekilde, her zamanki gibi nefis görünüyorlar:) Geçen komşumuzun gönderdiği kek tabağı geldi bunları görünce aklıma. Fırından yakın zamanda çıktığı belli olan çikolatalı ılık keklerin üzerinde yine aynı şekilde henüz soğumamış olan çikolata sosu... Felaket bir acıkmışlıkla afiyetle yemiştim. Ellerine sağlık...
Gülcüğüm her zamanki gibi çok tatlısın, çok teşekkürler...
Nurdancığım çok teşekkürler...
Güliz çok teşekkürler, profilinden sayfana ulaşamadım maalesef:(
Senemciğim çok teşekkürler...
Salihacığım teşekkürler...
Şeymacığım çok teşekkürler,sana güzel lezzetleri hatırlatmasına sevindim:)
herkese sevgilerimle...
hımmm nasılda nefis görünüyor bugun de canım kek çekiyordu aldım tarifi umarım akşam baby den fırsat bulup denerim.ellerine sağlık canım
Sevgili Vildan sana şimdiden kolay gelsin, umarım dener ve afiyetle yersiniz...
sevgiler...
Hatice Hanim,
Yine muhtesem bir lezzet. Ellerinize saglik! Tarifinizi denedim ve blogumda yayinlayacagim.
www.feyzainthekitchen.blogspot.com
Muhtesem bir kek oldu, 2.5 ve 4.5 yasindaki ogullarim bayildi cok trsekkurler , melbourne den sevgiler
Nesim
Sevgili Nesim, böyle yorumları okuyunca çok mutlu oluyorum:)
Tarifi deneyip memnun kalmanıza çok sevindim, küçük beylere ve sizlere afiyet olsun:)
Melbourne e sevgiler...
Merhaba vişne bulamadığımızda vişne reçeli taneleri ile yapsak olurmu yada dondurulmuş vişne kullansam nasıl kullancam don haldemi
Yorum Gönder