Pages

  • RSS

09 Mayıs 2015

Kandil simidi


Suphiye ablanın yaptığı nefis bir tuzlu kurabiye...

Malzemeler:
  • 125 gr sade yağ( tereyağı kullanmış)
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 kahve fincanı (çay bardağı) sirke
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
Üzeri için: 2 yumurta sarısı, susam, çörekotu
Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra şekil verilir( ister kandil simidi gibi halka şeklinde, ister fotoğraftaki gibi burgu şeklinde vb). Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. Orta hararetli fırında 170-180 derecede 20-25 dk. pişirin. 

Not: Suphiye abla unu ölçmemiş, tarifinde 1 kg un yazıyordu, bana çok göründü, önce 2 bardak un ile başlayıp gerektikçe azar azar ilave edin. 


Hiç yorum yok: