Daha önce paylaştığım perişan kurabiyede biraz değişiklik yaptım ve tam buğday unu ile hazırladım. Biraz da pirinç unu ekledim, kıyır kıyır nefis oldular...
Tam buğday unlu perişan kurabiye
Malzemeler: (20-22 adet)
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker-esmer şeker karışımı
- 1 adet yumurta
- 1/3 su bardağı pirinç unu
- 2-3 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1-2 kaşık hindistan cevizi
- 1 kahve fincanı damla çikolata
- Yumurta ve şekerler çırpılır, yumuşaış tereyağı ve sıvıyağ eklenir, çırpılır.
- Pirinç unu, 1,5 bardak un, kabartma tozu ve hindistan cevizi eklenir, azar azar un ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.
- Damla çikolatalar eklenir, hafifçe karışana kadar yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, şekil vermeden tepsiye dizilir.
- 170 derecede 20-25 dk. pişirilir.
Afiyet Olsun...
Not: İsterseniz unun hepsini tam buğday unu kullanmak yerine yarı yarıya beyaz unla karıştırabilirsiniz. Hamura iri dövülmüş ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Pirinç unu yerine nişasta kullanabilirsiniz.
4 yorum:
Ama bu kurabiye cok nefis!
Kurabiye boyle guzel yapildigi icin adi perisana cikmis :))
Eline saglik olsun canim benim...
Haticeciğim,kurabiye nefis görünüyor..Aynı tarifi çikolata
parçalı değil de üzerine ayçekirdeği içi koyarak denedim..Sonuç iyiydi..Alternatif olarak aklında bulunsun ;)
Z.Şallı
Haticeciğim,kurabiye nefis görünüyor..Aynı tarifi çikolata
parçalı değil de üzerine ayçekirdeği içi koyarak denedim..Sonuç iyiydi..Alternatif olarak aklında bulunsun ;)
Z.Şallı
Yorum Gönder