
Yağsız nefis bir kek, daha önce yaptığım "Elmalı Yağsız Kek" tarifine böğürtlen ekleyerek yapmıştım. Böğürtlen yerine vişne, ahududu/frambuaz da kullanabilirsiniz.
Elmalı Böğürtlenli Kek
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1-2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet elma
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
- Böğürtlen
Afiyet Olsun...
Notlarım: Daha önce eklediğim Elmalı Yağsız Kek tarifine böğürtlen ekleyerek denedim, böğürtlenin çekirdekleri kimimizi biraz rahatsız etse de yağsız ve lezzetli bir kek oldu, böğürtlen yerine belki vişne de kullanılabilir diye düşünüyorum. Cevizi daha az ekleyip 1 kaşık hindistan cevizi ekledim. Böğürtlenler buzluğumdaydı, çözdürmeden kalıba döktüğüm kek harcının üzerine yerleştirdim.
Bu tarifi deneyenler;
Böğürtlenli Kek ~~ Pınar(Lezzet Pınarı)
Sevgili Filiz-Münster (Petunyalarım), Sevgili Yeşim (yetur'la lezzet kareleri) ve Sevgili Pınar(Lezzet pınarı) beni dostluk ödülüne layık görmüşler, çok mutlu olduğum bu güzel ödül için kendilerine çok teşekkürler ediyor, sevgilerimi gönderiyorum...