Pages

  • RSS

16 Eylül 2009

iftar sofrası ve kuru dolma

IMG_8473



İftar davetinin ertesi akşamı çekirdek ailemiz için hazırladığım iftar sofrası.. Annemin işlediği masa örtüsünü kullandığım, yemekler de hazır olduğundan, telaşsız hazırladığım bir sofra oldu:)
Ayrıca bu sofrayı Sevgili Şeyma'nın ev sahipliğini yaptığı Ye#49 Çay & Yemek Sofraları etkinliğine gönderiyorum, kendisine kolaylıklar diliyorum, etkinliğe katılan sofraları buradan takip edebilirsiniz.

IMG_8486
Menüdekiler;

* İftariyelikler
* Süzme mercimek çorbası
* Cacık
* Et sote


* Fıstıklı, kuşüzümlü pilav



* Kuru patlıcan ve biber dolması
Daha önceden aldığımız patlıcanları ne kadar haşlarsam haşlayayım bir türlü yumuşamıyordu, tazesine dikkat etmek gerektiğini öğrenince aldığımız kuru patlıcanlar 10-15 dk. da haşlandı ve dolmalar çok sevildi.



Hazırlanışı: 2 bardak pilavlık pirinci sıcak suyla 10 dk. ıslattım, sonra yıkayıp süzdürdüm, büyükçe bir kaseye alıp, üzerine 2 adet iri kuru soğan(doğranmış), 500-600 gr. kıyma(%25 yağlı idi kullandığım), 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 kaşık acı biber salçası, 1 kaşık domates salçası, 2-3 tatlı kaşığı tuz, taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırdım, üzerine 2 bardağa yakın su ekleyerek dolma harcını elde ettim.
Kuru patlıcanları kaynayan suya atıp 15 dk. kaynattım, sonra kenara alıp soğumaya bıraktım, aynı şekilde kuru biberleri de 5 dk. kaynattım.
Bir tencereye katı yağ (ben et suyunun üzerinde biriken yağlardan kullandım) alıp üzerine 1 kaşık domates salçası ekleyip biraz kavurdum. Dolmaları dizip üzerine sumak ekşisi gezdirdim. Yüze yüz sıck su ekleyip 30-35 dk. pişirdim.
* Çiğ köfte (hazır)



* Pastırmalı kaşarlı rulo börek


Çocukların yeme alışkanlıkları dönem dönem değişiyor, büyük oğlum daha önceden pastırmayı yemiyordu, bu sene tadına bakınca çok sevdi.
Bu Ramazan iki kere yaptığım bu börekler hem onun hem de yiyenlerin favorisiydi:)

* Gül tatlısı

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok emek verilmiş bir masa Hatice'ciğim..Ellerine sağlık canım,hepsi çok nefis görünüyorlar..Afiyetler olsun..Sevgiler..

Sevgi Küçük dedi ki...

Üstü muhteşem şeylerle dolu olsa da masa örtüsünün güzelliği belli oluyor. Annenin ellerine sağlık. Ve seninde, çok güzel bir sofra olmuş. Allah bereket versin her daim.
Sevgiler

made in funda dedi ki...

canım masan harika.ellerine sağlık.sana da böyle bir masa yakışırdı zaten.
canım profilinden sana ulaşılamıyor.uygun değil diyor.düzeltirsen sana daha kolay ulaşırım..

sevgiler..

Zehra Gürgen dedi ki...

Hatice'cim önce masa örtün harika!
anneciğinin ellerine sağlık.
Kuru dolmayı çok severim bu yüzden özellikle ona yazacağım. Ama diğerleride birbirinden güzel ve özenle yapılmış.
Ellerine sağlık canım,

Hatice dedi ki...

Gülcüğüm çok teşekkürler:)

Sevgiciğim çok teşekkürler, örtüyü beğenmene de çok sevindim:)

Fundacığım, hem beğenin, hem de uyarın için çok teşekkür ederim...

Zehracığım çok teşekkürler, anneme ileteceğim:)
kuru dolmayı biraz tereddütle yapsam da sonuçta misafirlerimin beğenmesine çok sevindim.

sevgilerimle...

Mobile app development company dedi ki...

This post is very informative. Thanks for sharing. I would like to share information about an eminent Android app development company in Mumbai , dedicated to crafting innovative mobile experiences that revolutionize user engagement and propel digital transformation. Proficient in developing high-performance, user-centric apps tailored precisely to your business requirements.