Pages

  • RSS

18 Eylül 2009

Ayşe'nin İftar Daveti

IMG_8539

Son günlerde blogspotta yazı eklemek, yorum yazmak, hatta sayfayı bile açmak o kadar zorki:(
İnşallah bu durum en kısa zamanda düzelir.

Ramazan ayı bitmeden elimdeki iftar sofralarını eklemek istiyorum, bir de annemin son iftarı kaldı eklenecek.

Geçen pazar gittiğimiz kızkardeşim Ayşe'nin iftar sofrası;

Menüdekiler;

* Mercimek çorbası

* Mantarlı antrekot
Yumuşacık bir et tarifi...



Sos malzemesi:
3 yemek kasıgı mısır nisastası
3 yemek kaşıgı sirke
3yemek kaşığı soya sosu
1 paket kabartma tozu
kekik kırmızı biber karabiber..

1 kg kadar antrekot eti, yukarıdaki sosa bulanıp, 2 saat bekletilir. Hatta Ayşe sos yetmedi diyerek etlere biraz sirke döküp, biraz daha aynı karışımdan hazırlamış. Bir kapta sos malzemelerini karıştırmış, etleri bu sosa bulayarak borcama dizmiş(etler sosun içinde yüzmüyor, bulanacak kadar sos olacakmış). Bu şekilde 2 saat sosta bekletmiş.

Etler teflon tencereye dizilir, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 3 saat kadar pişirilir, pişmesine yarım saat kala kabukları soyulup, ince doğranmış mantarlar eklenir(istenirse mantarlar bütün olarak ta eklenebilirmiş), pişirmeye devam edilir.
Sonuçta yumuşacık pişmiş bir et elde edilir.
Not: Ayşe aynı sosu 1 kg. kuşbaşı doğranmış tavuk eti için de uyguluyormuş.


* Pilav

* Kızarmış soğan halkaları


* Patates köftesi


* Çiğ köfte (hazır)

* Tavuklu Salata


* Zeytinyağlı Barbunya




* Kaşarlı Börek

Tariften farklı olarak böğürtlen yerine vişne kullanmış.
Ayşe sitemin yakın takipçilerinden, pek çok tarifimi deneyip bana da ikram etmesi mutlu ediyor beni:))
* Cevizli Mini Rulo tatlı
Ve annemin yapıp getirdiği herkesin favorisi,
*Tahinli Rulo Tatlı

15 yorum:

Narince dedi ki...

Ben de aynı sorunla uğraşıyorum. Bak yorumları bile yayımlayamamışsın. Ben de tesadüf girdim. Görüşemezsek, bayramın şimdiden kutlu olsun.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

İyi Bayramlar canım.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bayramin kutlu olsun canim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ayyy..insanın iştahı kabarıyor yaaa:)..Ramazanda bitti..ne çabuk geldi de geçti..anlamadım..

Hayırlı Bayramlar..derya

Tuba dedi ki...

Mutlu Bayramlar Hatice'cim, sevgiler..

Betül MUTFAKTA dedi ki...

Hayirli bayramlar :)))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

NİCE BAYRAMLARA CANIM..
SEVGİLER..

TuruncuTatlar dedi ki...

geçmiş bayramın kutlu olsun canım sevgiler...

made in funda dedi ki...

canım geçmiş bayramını kutluyorum canım. yemekler şahane......

Hatice dedi ki...

Necla şimdilik problem düzelmiş gibi görünüyor, umarım tekrarlanmaz.

Necla, Zerrin, Senem, Tuba, Betül, Nunu, Sema ve Funda ben de sizlerin geçmiş bayramını kutluyorum, güzel bir bayram geçirmişsinizdir umarım:)

Deryacığım haklısın çok çabuk geçti, bayram da bitti, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

herkese sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba
Mantarlı antrekot tarifinizi denedim. Hakikaten yumuşacık bir et oluyor. Ben eti sosa 15 saat önce yatırmak durumunda kaldım.
Çok kısık ateşte 1 saatte pişti etlerim. Hatta yanmaktan son anda kurtardım, mantarları ilave edemedim. Uzun süre sostabeklediği için belki dah açabuk pişti.
Ancak gerçekten lezzetli oldu, tarif defterimde yerini aldı.
Ben etleri umuşatmak için sirke+yağ karışımında bekletiyor, pişiriken ısınmış yağda iki taraflı kızartıyor, mantarlı kremlı bir sos hazırayıp, fırına et ve üzerine sos + kaşar koyup pişiriyordum. Bu tarfi dah apratik geldi.
Teşekürler tarif için.
Nida

Hatice dedi ki...

Nida Hanım, tarifi deneyip beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun:)
Sizin de belirttiğiniz gibi, yumuşacık ve lezzetli oluyor gerçekten, üstelik pişirmesi de pratik.
Sizin tarifiniz de kulağa hoş geliyor, o şekilde yumuşaklığı nasıl oluyor? Rica etsem tarifini ayrıntılı olarak gönderebilirmisiniz?

Adsız dedi ki...

bahsettğim tarif aslında şu sayfada :
http://yemekzevki.net/2010/10/22/aksam-yemegi-menusu-mantar-soslu-biftek/

Ben etlerin yumuşak olmsı için bir gece önceden sirke + yağ karışımında beklettim. Sıvıyağda kızarttım, hızlıca iki yüzünü kızartıp kurumalarını engelledim. Mühürleme deniyor sanırım buna. Tariften farklı olarak salçalı su ile pişirme aşamasını uygulamadım. Kremanlı mantar sos nefis oluyor.

Nida

Hatice dedi ki...

Cevabın için teşekkürler:)
Eti kremalı denemeyi uzun zamandır istiyordum zaten, elimde de birkaç tarif var, uygun bir zamanda deneyebilirim inş.

Mobile app development company dedi ki...

This post is very informative. Thanks for sharing. I would like to share information about an eminent Android app development company in Mumbai , dedicated to crafting innovative mobile experiences that revolutionize user engagement and propel digital transformation. Proficient in developing high-performance, user-centric apps tailored precisely to your business requirements.