Pages

  • RSS

11 Nisan 2008

Muzlu ve Hindistan cevizli Pasta


Haftasonu menülerinden ekleyeceğim son tarif kızkardeşimin hazırladığı hafif, lezzetli ve pratik bir pasta. Tarif portakalağacından, ben kendi arşivimde de bulunması için tarifi aynen yazıyorum.


Malzemeler
  • 1 adet sade pastaban (hazır pandispanya)
  • 1 paket vanilyalı creme ole
  • 1-1,5 paket sade krem şanti (toz)
  • 500-750 ml süt
  • 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2-3 muz
  • 1 paket bounty miniatures (ya da coco star)

Hazırlanması : Creme ole'yi, krem şantiyi ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizini bir kaba alın. İstediğiniz yoğunluğa gelene kadar azar azar süt ilave ederek mikser ile çırpın. Karışımı buzdolabına kaldırıp 15-20 dakika bekletin.
Pastabanın alt katını 1 yemek kaşığı süt ile ıslatın. Üzerine bolca krema sürün. Bir muz ve küçük parçalara bölünmüş birkaç çikolatayı bu kata dizin. Diğer katı da ıslatıp üzerine kapatın.
Kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürün. (Eğer pastayı ertesi gün ikram edecekseniz bu halde buzdolabına kaldırın. Üst süslemesini ertesi gün yapın.) Kalan muz ve çikolatalar ile pastanızın üzerini süsleyin. Kalan boşluklara hindistan cevizi serpin. (Kremanız hindistan cevizli olduğu için pütürlü gözükecek, üzerine tekrardan hindistan cevizi serperek bu görüntüyü engellemiş oluyorsunuz.)

13 yorum:

Yaren dedi ki...

Yaa ben sadece bir hafta nete giremedim ,ne kadar harika tarifleri ard arda dizmisin.Süper üstü yani.Cok lezzetli tarifler yayinlamisin canim.Uzun uzun baktim resimlere:)))Pasta hem hindistan cevizli hemde muzlu olunca harikadir mutlaka.Kasik salatada nefisssss,hepsi süper.Ellerine saglik canim,güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal.

kirazdünyası dedi ki...

bu tarifi bende görmüştüm portakalağıcında denemek için tarifini almıştım da bir türlü fırsat bulup yapamadım...iyi ki hatırlattın valla :)
iyi hafta sonları

İLKAY dedi ki...

Haticeciğim çok nefis görünüyor...kardeşinin elerine sağlık...bu arada şu crem ole bazen bir tuhaf kokuyor bana...vanilyalı olanı özellikle...acaba bende mi bir tuhaflık var???::)))
gerçi krem şantiyle filan karışınıca h.cevizi belki o tat daha azalıyor ama bilmiyorum işte ki::))))
halbuki de çok pratik oluyor çırpması ama::)))
dolgu kreması mesela daha lezzetli bana göre yani dr.ötkerin...
gerçi şu an ne olsa yerim vallahi::)))
seni çok öpüyorum...güzel bir hafta sonu dileğimle,

Unknown dedi ki...

krem şanti ve vanilyalı cremoleyi birleştirerek yapılan krema benim çok hoşuma gidiyor ama aynı lezzeti çikolatalı cremolrde yakalayamadım malesef, tabi herkesin damak zevki başka öylede denenebilir tavsiye ederim..Kremaya hindistan cevizi karıştırmak eminim pastaya ayrı bir lezzet katmıştır..Kardeşinin ellerine sağlık Hatice'cim..İyi hafta sonları...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. kolay ama muhteşem görünüşlü bir lezzet olmuş. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Kızkardeşinin ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş.


sevgiler....

Mutfak Havlusu dedi ki...

oh muzlar çikolatalar nefiss

ellerine sağlık.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

NEFIS OLMUŞ NEFIS....

ELLERINE SAĞLIK SICACIK SEVGILER...

Melek* dedi ki...

canım çok güzel tarifler gördüm pastanda enfes görüküyor ellerine sağlık

gezgincigencler dedi ki...

nefis bir pasta olmuş göz dolduruyor...ellerine sağlık canım


sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice Hanim,
Ben bu pastayi kizlarimla yapmak istiyorum, ama burada Turk marketlerinde hic dikkat etmedim crem ole varmi diye. Daha oncede sizin elmali kurabiye tarifinizi denemistik ve coooook begenmistik. Bu pastayida cilekli)en kisa zamanda deneyip (tabi Turk marketine gidip crem ole alinca, yoksa baska bir alternatif kullanmaya calisirim) size nasil oldugunu yazmaya calisirim, ayrica cok guzel bir dogum gunu pastasida olabilir. Bu sali gunu isyerimden arkadaslarim bana caya gelicekler ve sizin elmali kurabiyeniz olmak uzere bazi tariflerinizi yapmaya calisicam, sonucun nasil oldugunu insallah vaktim olunca yazarim, cok super bir siteniz var sahiden, tebrikler. New York'tan Mine,

yemek dedi ki...

Ellerine sağlıki Hatice. Muzlu pastaya bayılırım.
Muhabbetle...

Hatice dedi ki...

Yarenciğim güzel yorumun için çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim, sana da güzel bir hafta diliyorum...

sevgili kirazdünyası hafif bir pasta oluyor, denemeni öneririm...

İlkaycığım ben vanilyalı crem oleyi tek kullanmadım, genelde labne ekleyerek kullanıyorum, labne hafifletiyor ve çok lezzetli bir krema oluyor. hindistancevizi de hafifletmişti, kokusu rahatsız etmedi. ama geçenlerde yaptığım bir kurabiyenin üzeri için yeni bir pudra şekeri kullandım, pudra şekerindeki vanilya biraz fazla kokuyordu.sana da güzel bir hafta diliyorum...

Zerrinciğim pratik bir krema oluyor, ben genelde crem oleye şanti yerine labne ekleyerek yapıyorum, bu kremaya da hindistancevizi yakışmıştı.sana da güzel bir hafta diliyorum...

çok teşekkürler Gülten...

Bengisu kızkardeşime ileteceğim, çok teşekkürler...

teşekkürler Zeynep:))

Aysel teşekkür ederim...

Melek* hoşgeldin, beğenmene çok sevindim, yine beklerim...

çok teşekkürler pastamaxi...

merhaba Mine öncelikle bu güzel ve beni mutlu eden yorumun için çok teşekkür ederim. Takip edilmenin yanısıra tariflerin uygulanıp sonucundan da memnun olunuyor olunması beni daha bir motive ediyor. Çilekli de çok lezzetli olacaktır...geçtiğimiz aylarda farklı modellerde elmalı kurabiyeler yapmıştım, resimleri düzenleyip ekleyemedim henüz, belki onlar da ilgini çekebilir.
salı günü için sana kolay gelsin diyorum, tariflerde takıldığın yerler olursa yardımcı olmaya çalışırım, sonuçtan sen ve misafirlerin memnun kalırsınız inşallah. sonuçlardan mutlaka beni de haberdar et olur mu?
kızlarına ve sana sevgiler...

Lavantin çok teşekkürler...

herkese sevgilerimle...