Yağsız Revani
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 bardak irmik
- 1 bardak un
- Kabartma tozu, vanilya
- Üzerine dökmek için: 1 bardak süt
Hazırlanışı:
- Yumurta ile şeker iyice çırpılır.
- İrmik,un,kabartma tozu ve vanilya ilave edilir, karıştırılır.
- Soğuk fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
- 1 bardak soğuk süt piştikten hemen sonra üzerine dökülür.
- Ilınınca da şerbet soğuk olarak dökülür.
Afiyet Olsun...
9 yorum:
Hatice'cim daha önce yorum yaptım ama çıkmamış neyse gene yazayım revani çok güzel olmuş dekoruda daha güzel ellerine sağlık sevgiler Ebru
Merhaba. Sitemi linklerinize eklemişsiniz, ben de hemen ziyaretinize geldim. Özellikle bu revani tarifi dikkatimi çekti. Çok güzel görünüyor hem de çok hafif olmalı. Elinize sağlık.
Sevgiler, selin (www.selincaglayan.com)
revaniye bayılırım bir de yağsız olması süper :)
tarifname.blogspot.com
merhaba Ebru, bu aralar blogspotta yorum eklemede problem yasaniyor, tesekkurler guzel yorumun icin.
tatliyi begenmene sevindim Selin, üzerine dökülen sütten dolayı hafif oluyor gerçekten...
tesekkurler Seda..
revani süper görünüyor ama ben esas dekora bayıldım,çok orjinal olmus,selamlar...
Hatice merhaba,
Yağsız bir revani, harika! Sadece şeker biraz zarar verebilir ama yağ asla öyle değil mi?
tesekkurler süheyla, yazın çimenlerde çekilmiş bir resimdi, beğenmene sevindim...
merhaba Evren, evet yağsız ama şekerli:) üzerine dökülen süt ise tatlıyı hafifletiyor...
çok teşekkür ederim çok güzel bir tarif artık bu tarifi uyguluyorum sizler sanal öğretmenlerimizsiniz ...ellerinize sağlık
merhaba Sonay, tariften memnun kalmana çok sevindim. Ben de kendi adıma komşu bloglardan çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum.Siteye sadece deneyip, beğendiğim tarifleri ekliyorum, benim aldığım güzel sonuçları sizler de alınca değmeyin keyfime:))
güzel yorumun için de çok teşekkür ederim, hep güzel sonuçlar alman dileğiyle...
sevgiler...
Yorum Gönder