Pages

  • RSS

03 Temmuz 2014

Vişne Suyu

visnesuyu

Annemin geçen sene hazırladığı vişne suyu, hazır vişneler çıkmaya başlamışken deneyin derim:)
İftarda da iyi gidiyor:)

Annemin vişne suyu (vişne şurubu-/vişne şerbeti)
Malzemeler:
  • 7-8 kg vişne
  • 2 kg. toz şeker
Hazırlanışı: Vişnelerin çürük olanları ve sapları ayıklanır, yıkanır. Büyükçe bir kaba alınır, üzerine şeker eklenir. Vişne ile şeker iyice ezilir, çıkan suyu bir kaba süzülür. Annem ezme işlemini iki büyük kapta yapmış. Kalan posaya 2,5 litre su eklenir, karıştırılıp, ezilir, süzülür. Önceki süzdüğümüz vişne suyu ile karıştırılır.
Servisten önce damak tadına göre soğuk su ilavesi yapılır, karıştırılır, servis edilir.

Annem bu şekilde hazırlayıp yarım litrelik pet şişelere doldurmuş, 7 kg hazırladığında 15 tane yarım litrelik çıkmış. Bu şekilde pet şişelere hazırlayıp derin dondurucuda sakladık, yarım litrelik vişne özü için 2 yarımlık şişe su ekleyerek kıvamını açıyoruz, siz damak tadınıza göre su ilavesi yapabilirsiniz.
Not: Bu tarifte vişne suyu pişirilmeden hazırlandığı için fazla bekletmeden tüketmekte fayda var.

5 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Canım adaşım anneciğinin ellerine sağlık,afiyetle için inşeAllah,hayırlı ramazanlar, sevgiler...

aysegulcebiseyler dedi ki...

Anaciginizin ellerine saglik, benimde en severek ictigim meyve suyudur, visne bir erik suyu iki:))
Birde ben su uzun yaz gunlerinde susuz kalmaktan dolayi vucudumuz minarel ve vitamin kaybina ugruyor diye visne suyuna bir sise soda ekleyerek icmwye bayilirim, bir deneyin, hem seviyorsaniz gazoz tadinda hemde hazmetmeyi kolaylastirici bir icecek oluyor, sevgilerimle, hayirli ramazanlar

Hatice dedi ki...

Amin canım, Allah razı olsun, çok sağolasın, sana da hayırlı ramazanlar, sevgiler...

ayşegülce bişeyler, çok teşekkür ederiz:) asitli içecekleri bırakalı yıllar oldu:)sodayı da sade tüketiyoruz, ev yapımı meyve sularına soda eklendiğini görüyordum, ama denemedim, tavsiyenizle o şekilde de bir deneyelim:)
hayırlı ramazanlar, sevgiler...

Unknown dedi ki...

Anne tarifleri bir başka. Bu tarifin aynısı biz de her yaz yapıyoruz. Çok ferah ve leziz oluyor. :)

http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/

Saim ergin bitkiler dünyası dedi ki...

Her şey cok güzel müsait bir zaman doya doya izleyeçeğım