Pages

  • RSS

26 Temmuz 2014

Fıstıklı Sultan Lokumu ve Hayırlı Bayramlar

SDC11872

Ramazan Bayramınız mübarek olsun, hayırlı, sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
Bu nefis lokumları 2011 yılında Leziz Dergisi için hazırlamıştım, sizler de bayram için hazırlamak isterseniz tarifi ekliyorum.
Şerbetli tatlılar için buraya,
Sütlü tatlılar için buraya,
Minik ikramlıklar için buraya tıklayarak tariflerine ulaşabilirsiniz.


Fıstıklı Sultan Lokumu
Malzemeler:
  • 25-30 gr tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 4-5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • vanilya
Lokumları bulamak için: Toz Antep fıstığı ve hindistan cevizi bir kasede karıştırılır.
İçi için: File Antep fıstığı, damla çikolata

Hazırlanışı:

  1. Bir tencerede tereyağ ve un 1-2 dk. kavrulur. 
  2. Üzerine şeker eklenir, karıştırılır. 
  3. Azar azar süt eklenerek ve sürekli karıştırarak pişirilir. Oldukça koyu bir muhallebi oluyor. 
  4. Ocaktan inince vanilya ve 1 kaşık hindistan cevizi eklenir, biraz çırpılır.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta dinlendirilir. 
  6. İyice soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, ortalarına file fıstık ve damla çikolata karışımdan koyulup şekil verilir. 
  7. Toz fıstık ve hindistan cevizi karışımına bulanır.
  8. Servise kadar buzdolabında bekletilir.
Afiyet Olsun...


4 yorum:

*mehtap dedi ki...

Bayramınız kutlu olsun..

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ramazan Bayramın mübarek olsun.
Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
Sevgiler...

Elif Damla dedi ki...

ablacım ellerine sağlık bu aralar yapmalıyım dediğim tariflerden ;)

Hatice dedi ki...

Sevgili Mehtap, Lezzetli Sanatlar çok teşekkür ederim, tekrardan ağız tadıyla nice bayramlara erişmek duasıyla...

Elifciğim tavsiye ederim, denersen yorumunu da beklerim:)