Şekerpare fotoğraf güncellemesi...
Şekerparenin fotosunu güncellerken tarifi de hatırlatmış olayım:)
Tarifin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Ben tarifi yarım ölçü hazırlamıştım, o şekilde buraya ekliyorum...
Şekerpare
Malzemeler:
Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır, şekil verilir, tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çatalla şekil verilir, fırında pişirilir. Üzerine soğumuş şerbet dökülür.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
Şekerpare
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta (ben yumurtanın sarısının bir miktarını üzeri için ayırıp kalanı hamura ekledim)
- 1/4 (çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1/2 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır, şekil verilir, tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çatalla şekil verilir, fırında pişirilir. Üzerine soğumuş şerbet dökülür.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
Fotoğrafları geçen sene çekmiştim..
1 yorum:
Adaşım şekerpareler nefis görünüyor, ellerin dert görmesin,
hayırlı bayramlar, sevgiler...
Yorum Gönder