Pages

  • RSS

21 Nisan 2014

Uçan kurabiye

ucan kurabiye

Tariflerin biriktiğinden bahsetmiştim, ara ara onları da paylaşmak istiyorum:)
Fotoğraftaki kurabiyeleri yapalı neredeyse 2,5 sene oluyor. Çocukların çok sevince ara ara yaptığım bir kurabiye oldu.


Kurabiyeleri Sofra dergisinin eski bir sayısında(ekim2002) görmüştüm, Emine Beder'in bir tarifiydi. Bu sefer tarifteki nişasta miktarını biraz azaltıp yerine pirinç unu ekledim. Pirinç unu kurabiyelere çok güzel bir kıvam ve lezzet verdi. Nişastalı kurabiyeleri yerken insanı biraz tıkar, pirinç unu bu durumu hafifletiyor.

Uçan Kurabiye
Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1 küçük paket pirinç unu (yaklaşık 1/2 su bardağı)
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı:

  1. Hamuru yoğurup henüz cıvık haldeyken ikiye ayırın, bir kısmı daha fazla olursa iyi olur. 
  2. Birini sade bırakıp diğerine kakao ekleyin. 
  3. Un ilavesiyle kurabiye hamurlarını hazırlayın.
  4. Kakaolu ve sade hamurdan küçük parçalar alıp birbirinin üzerine koyup elinizde yuvarlayın. 
  5. Sadece şekildeki görüntü oluşana kadar yuvarlayın, fazla bastırmadan tepsiye yerleştirin.
  6. 160-170 derecede beyaz kalacak şekilde, fazla kızartmadan pişirin.
Afiyet Olsun...

Not: İsterseniz pirinç unu yerine nişasta kullanabilirsiniz.   

Diğer pirinç unu ilavesiyle hazırladığım kurabiyeler, tarif yazılarının üzerine tıklayarak tariflerine ulaşabilirsiniz;
Elmalı Kurabiye
Tam buğday unlu perişan kurabiye

8 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bana da cocuklugumu anımsatan tariflerden biridir. annemin klasik kurabiye tarifidir bu. ben de yemek Zevki dergisi için yapıp paylaşmıştım, blogda da yazınca çok begeni almıştı. sizinki de inanılmaz güzel görünüyor. rejimdeyim ama yanımda olsa dayanamaz alırdım bir tane kesin. ellerinize saglık

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bana da cocuklugumu anımsatan tariflerden biridir. annemin klasik kurabiye tarifidir bu. ben de yemek Zevki dergisi için yapıp paylaşmıştım, blogda da yazınca çok begeni almıştı. sizinki de inanılmaz güzel görünüyor. rejimdeyim ama yanımda olsa dayanamaz alırdım bir tane kesin. ellerinize saglık

Mutfak Dili dedi ki...

Eskimeyen tarifler .. Simdikilerin susu var gibi geliyor bana hep.. Eline saglik olsun canim.

Hatice dedi ki...

Yasemin Babalık, beğenmene çok sevindim, çok teşekkür ederim:)

Mutfak dili, aynen canım, hem görünüm hem de lezzet bakımından süper bir kurabiye:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben Ceyda. Kurabiyeler bu sekli nasil aliyor anlamadim. Yuvarladiginizi yazmissiniz ama malesef aklim almiyor. Iyice bir anlatabilirmisiniz? Cok hos ve mutlaka denemeliyim. Tesekkürler...

Hatice dedi ki...

Ceyda Hanım merhaba, kakaolu ve sade iki çeşit hamur elde ediyorsunuz, bu iki hamurdan küçük birer parça alıyorsunuz ve birleştiriyorsunuz(tarifin sonundaki dörtlü fotoğrafın sol üstteki bölümünde şeklini görebilirsiniz ) daha sonra bunu avuç içinde hafifçe yuvarlıyorsunuz, şekli verene kadar, çok yuvarlarsanız, şekli kaybolabilir. Umarım anlatabilmişimdir. İsterseniz dergideki yapılış fotoğrafını ekleyeyim?

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice Hanim, ben Ceyda. Cooook tesekkür ederim. Öyle yapildigini tahmin ettim ama o sekli alirmi diye cok düsündüm. Mutlaka denemem lazim. Bebegim var o yüzden denemeye vaktim olmadi. Ama ilk firsatta deneyecegim. Tekrar coooook tesekkür ederim. Fotograf eklemenize gerek yok. Iyi olurdu aslinda ama size zahmet olmasin. Ben denerim, olursa da olur. Sizi öpüyorum...

Hatice dedi ki...

Ceyda Hanım, sizin için fotoğraf ekledim:) üstüne tıklayarak fotoyu büyütebilirsiniz. Denediğinizde sonucu paylaşın olur mu;)
Kolay gelsin, sevgilerimle...