Pages

  • RSS

08 Ekim 2013

Nesrin'in Sofrası

nsrnsofra2

Cumartesi günü lise arkadaşlarımızla Nesrin'de toplandık, iki arkadaşımızın da doğum günüydü, nefis lezzetlerin yanında bol muhabbetli bir gün geçirdik...
Nsrnsofra1




Menüdekiler:

Mısırunlu Pırasalı Kek


Çok lezzetliydi.

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı ayran(çok sulu olmayacak-1,5 su bardağı yoğurt-1/2 su bardağı su ile hazırlanır)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
arası için: kuru soğan, pırasa, tatlı biber salçası, tuz
Hazırlanışı: Öncelikle mutlaka buğday unu ve mısır ununu birlikte eleyerek bir kapta karıştırın, kabartma tozunu da eleyerek ekleyin, karıştırın. Daha sonra zeytinyağı, yumurta ve ayranı ekleyin, karıştırın.Kıvamı kekten daha katı, mısır unundan dolayı yapış yapış oluyormuş.
Hamurun 1/3 lük kısmını üzeri için ayırın, kalanı yağlanmış kare borcama elinizi ıslatarak yayın. Üzerine pırasalı iç harcı yayın ve tekrar kalan hamuru elinizi ıslatarak yeleştirin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Hamurunda mısır unu olduğundan dolayı üzerinden değil de daha çok kenarlarından piştiği anlaşılıyormuş.
Not: Nesrin yukarıdaki ölçünün 1,5 katını hazırlayıp, dikdörtgen büyük borcamda yapmış. İç harcı için; 1 tane kuru soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavurmuş, 1 kg pırasayı da ince ince doğrayıp eklemiş, 1/2 çorba kaşığı tatlı biber salçası ve tuz eklemiş, pırasalar yumuşayana dek kavurmuş, soğumaya bırakmış.

Kavurmalı Börek


Bu da çok lezzetli bir börekti, tam ölçüler olmasa da yapılışını yazmak istedim.

Öncelikle ince doğranmış kuru soğanlar kavrulur. Kırmızı biber(bol kullanıyormuş) ve yeşil biber ince doğranır, eklenir, kavrulur. Kırmızı biberler yumuşayınca domates ve biber salçası eklenir, kavrulur, kavurma(ev yapımı kullanmış) eklenir, suyunu çekene kadar kavrulur. Kimyon, karabiber, tuz ve nane eklenir.
Yufkaların arasına sürmek için birebir oranda sıvıyağ-su-az süt karışımı hazırlanır. 3 yufkanın her katına bu karışımdan sürülür, üst üste konur, 12 üçgene ayrılır. Kavurmalı içten yerleştirilir, kenarları katlanarak kalın sigara böreği şeklinde sarılır. 1 gece dolapta bekletilir. Ertesi gün böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür, ortalarından kesik atılır. Fırında pişirilir.


Tel şehriye Salatası


Tel şehriyeler bol zeytinyağında kavrulur, tuz ve birebir oranda kaynar su eklenir, pilav gibi pişirilir. Suyunu çekince kapatılır, demlenmeye bırakılır.
Daha sonra içine konserve mısır, doğranmış kornişon turşu, ince ince doğranmış kırmızı biber, yeşil soğan, ince doğranmış maydanoz, ince ince didiklenmiş tavuk gögsü eklenir, tadına göre tuz, limon suyu ve gerekirse zeytinyağı eklenir, karıştırılır.

Bulgurlu Kabak Salatası


Çok hafif ve lezzetli bir salataydı.

1 su bardağı ince bulgur üzerini geçecek kadar sıcak su ile haşlanır(kısa sürede oluyor), suyunu çekince ocağı söndürün, kapağını kapatıp, ılık hale gelsin.

Diğer taraftan yaklaşık 2 kg kabak rendelenir, az zeytinyağı ve tuzla birlikte hafifçe kavrulur, biraz ılınınca ılık bulgur ile karıştırılır.

3-4 diş sarımsak ince doğranır, 2 kaşık mayonez ve yoğurt ile karıştırılır. Kabak-bulgur karışımına eklenir, karıştırılır. Servis kabına alınır, üzeri dereotu ve cevizle süslenir.

Ağlayan Pasta


Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
Kek piştikten sonra üzerine dökmek için 1,5 su bardağı süt
Üzeri için: 1 paket (2 poşet) krem şanti, 2 su bardağı soğuk süt ile çırpılır.
1 paket çikolata sosu, 2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri çırpın, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyin, karıştırın. Yağlanmış fırın kabına kek harcını yayın. 175 derecede 20-25 dk. kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirin.Soğumaya bırakın.
Krem şantiyi sütle çırpın, kekin üzerine yayın.
Çikolata sosu süt ile pişirip, ılıklaştırın, krem şantinin üzerine yayın.Buzdolabında dinlendirin.

Tahinli Kuru Baklava


Malzemeler: 12 adet baklava yufkası, 1 su bardağı tahin, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, ceviz veya fındık
Hazırlanışı: Tahin, şeker ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır. Baklava yufkasının her katına bu karışımdan sürülür. 4. kata gelince fındık veya ceviz serpilir. 3 parmak kalınlığında rulo şekilde sarılır.2-3 parmak kalınlığında baklava dilimi şeklinde kesilir. 180 derecede pişirilir.

Pasta (İki arkadaşımızın doğum günü için Elif'in cafe sinden getirdiği pasta)


Tel şehriye salatasını deneyenler;

11 yorum:

Hansa dedi ki...

instagramdada görmüştüm bu sofrayı bayıllmıştım bayılmış ellerine sağlık yapanın hazırlayanın

Mutfak Dili dedi ki...

Harika bir sofra, Lezzetler super.. Sehriye salatasi, aglayan pasta tahinli baklava yapacaklarim arasinda.. Insallah..
Ellerine saglik olsun arkadasin...

Satush dedi ki...

Her şey çok güzel görünüyor.
Böyle lezzetli yiyeceklerin olduğu sofralarda güzel sohbetler yapmak çok keyiflidir. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

Haticeciğim bu sofra çok güzel
leziz
enfesss:-(
ellerine sağlık olsun emeği geçen herkesin..
Arkadaşlarının da yeni yaşı hayırlı olsun,Allah ömürlerini bereketlendirsin..

Hayatcemresi dedi ki...

Adaşım hayırlı bayramlar diliyorum,sevgiler...

Hatice dedi ki...

Hansa, çok teşekkür ederim, sevgiler:)

Mutfak dili, çok teşekkürler, hepsi de çok lezzetliydi gerçekten tavsiye ederim:) sevgiler...

satush çok teşekkür ederim, aynen öyle, amin cümlemizin, sevgiler...

Zeynepcim çok teşekkürler:) amin canım sağolasın, sevgiler...

Adaşım ben de sana hayırlı bayramlar diliyorum, sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Hatice hanim,sofra bir harika! Ellerinize kollariniza saglik diyorum,ayrica Kurban bayraminizi kutluyorum,bugün son gün ama ancak firsat oldu,sevgiler,pirsalai kekinizi yapacagim,cok lezzetli olduguna eminim cünkÜ!

ab-ı hayat dedi ki...

Nesrin hanım'ın ellerine sağlık,herşey nefis görünüyor.

Merve dedi ki...

Tel sehriye salatasini misafirlerimiz icin denemeyi planliyorum. InsAllah goruntusu de lezzeti de guzel olur sizin ki gibi. :)
Merve

Merve dedi ki...

Denedim sadece tavuksuz olarak. Farkli ,cokca lezzetli oldu.Hele goruntusu sahaneydi. :) Misafirlerimiz cok ilginc buldular ve begendiler. :) :) Tesekkur ederim size Hatice Hanim. ^_^

Hatice dedi ki...

Merve Hanım, deneyip beğenmeniz çok mutlu etti beni♥ afiyet şifa olsun:) sevgilerimle...