Pages

  • RSS

22 Temmuz 2008

Yazlık Menüsü

Aslı'nın daveti üzerine cumartesi günü lise arkadaşlarımızla yazlığında toplandık. Hem çocuklar hem de bizler çok güzel bir gün geçirdik, Teşekkürler Aslı:)
Aslı bize çok güzel bir sofra hazırlamıştı, kahvaltıyla başlayıp günün ilerleyen saatlerinde devam ettiğimiz menüdekiler;
  • Peynirli Tepsi Böreği
6 adet yufka; 1 kalıp beyaz peynir+1/2 kg. lor ve maydanoz ile iç harç hazırlanır. Sosu için 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 2 adet yumurta ile hazırlanır. İlk yufka tepsiye serilir, sos gezdirilir. Diğer yufkalar da parça parça şekilde aralarına sos gezdirilerek yayılır. Üçüncü katta iç harç yayılır, kalan yufkalar de bir kaç parçaya bölünerek ve sos gezdirilerek yayılır. Dışta kalan ilk yufka üzerine kapatılır. Üzerine 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık sıvıyağ ve 1 yumurtayla hazırlanan sos sürülür.

Göbek salata doğranır, haşlanmış tavuk didiklenir, konserve mısır, tuz, yoğurt ve mayonez eklenerek karıştırılır. İsteğe bağlı olarak dereotu da eklenebilir.
  • Maydanoz salatası

Maydanozlar çok ince doğranır, domatesler rondodan geçirilir. Tuz, limon ve yağla hazırlanan sosla karıştırılır. Miktarlar göz kararı, bol domatesli olacakmış.







ilgili bağlantılar;

* Zülfiye'nin menüsü

* çay menüsü

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeme yanında yat, yatarken bol bol ye :))

nefis her biri birbirinden güzel. güzel bir gün olduğu belli.

sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Selamlar
Herşey çok güzel görünüyor, özellikle "Mayalı kaşarlı sarma çörek" tarifini bekliyorum. Yapanların ellerine sağlık.

Defne.

eldivenlerim dedi ki...

mrb
bloğunuzdaki tarifleriniz birbirinden enfes gözüküyor, özellikle sarma ve börek:)))ellerinize sağlık. bende beklerim bloğuma:)))
www.eldivenlerim.blogspot.com
mutlu akşamlar

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİMM :)))

ne güzel bir günmüşş..

svglr NuNu

Adsız dedi ki...

Haticeciğim,Eliften de aldığım haberlere göre çok güzel vakit geçirmişsiniz.Kızımın rahatsızlığı sebebiyle gelemediğime bir kez daha üzüldüm şimdi...Aslınında ellerine sağlık nefis görünüyor menüsü.Bu sıcaklarda en çokta parfesini beğendim.Sizinde gönüllerinize sağlık.En yakın zamanda tekrar toplanmak dileğiyle...

Hatice dedi ki...

Zerrinciğim haklısın, nefis lezzetler eşliğinde dostlarla harika bir gün geçirdik:))

merhaba Defne, Aslı'nın yanında kaşarlı çöreklerin tarifi yoktu, en kısa zamanda tarifi alıp ekleyeceğim...

eldivenlerim hoşgeldin...beğenmene çok sevindim, ziyaretin için teşekkürler...

Sevgili Nunu, çok teşekkürler:))

Zülfiyeciğim Elif iletmiş gerçi ama çok güzel bir gün geçirdik. Gelememene çok üzüldüm, gözlerim seni aradı. Kızına da geçmiş olsun, şimdi daha iyidir inşallah..
Parfeyi de en kısa zamanda ekleyeceğim. tekrar toplanma dileklerine ben de katılıyorum, arayı fazla uzatmayalım:)

herkese sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

"Mayalı kaşarlı sarma çörek (tam ismini bilmiyorum)"

Ismi 'AÇMA'dir hazirlanan yufkalar ust uste konulur ve once oklava daha sonra ise el ile acilir ici yerlestirildikten sonra kucuk bezelere bolunur.. ismini burdan almis olmali..