Pages

  • RSS

01 Haziran 2007

Çilekli Pasta


Sade pandispanya pişirip, 2 ye böldüm. Katları bir miktar çilek reçelini (tane ve suyu ile) blendırdan geçirip üstüne süt ekleyerek 1 bardağa tamamladığım karışım ile ıslattım.



Kreması için Hülya'nın sitesinde gördüğüm Emel Başdoğan'ın kitabındaki vanilyalı kremayı hem ara krema hem de dış krema olarak kullandım. Hafif ve lezzetli bir pasta oldu.

Krema için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket krema
Hazırlanışı: Krema ve vanilya hariç diğer malzemelerle koyu bir muhallebi yapılır. Ocaktan alınca içine vanilya eklenir, blendırla çırpılır. İyice soğuyunca 1 paket krema eklenir, mikserle çırpılarak pütürsüz bir görünüm elde edilir.

Ben kremanın bir kısmını ayırıp doğranmış çileklerle karıştırdım ve ara kata sürdüm. Üstüne çilek reçelli karışımla ıslatılmış pandispanyayı yerleştirdim. Kremayla pastayı sıvadım, kremayı ve pastayı biraz dolapta dinlendirip, bir kat daha sıvadım.Pastanın çevresini file bademleri yerleştirdim. Kalan kremayı krema pompasına doldurup üzerini süsledim. Ortaya da ikiye bölünmüş çilekleri yerleştirdim. İsterseniz çileklerin üzerine tart jölesi dökebilirsiniz. Ben çabuk tüketeceğimiz için reçel suyu sürdüm.


14 yorum:

Unknown dedi ki...

Haticecim pasta görünüş olarak harika olmuş eminim tadıda öyledir...Kremanı not ettim en kısa zaamnda deneyeceğim sevgiler...

Hatice dedi ki...

merhaba Zerrin, pastayı beğenmene çok sevindim. Kremasını biz çok beğendik, krem şantiyi pek sevmediğim için bu kremayı bulmam iyi oldu. denersen sen de beğenirsin umarım...
sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Haticeciğim,
ellerine sağlık çoook güzel bir pasta yapmışsın. bir süredir ziyaret edememiştim çok güzel tarifler eklemişsin. özellikle de kurabiyelerin...
yeni bir oyuna başladık katılırsan sevinirim. ayrıntılar bloğumda. sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice çilekli pastanın gürüntüsü çok hoş ellerine sağlık.bende buna benzer bir krema hazırlıyorum fakat içine sadece yumurta kullanmıyorum.yumurta hariç tüm malzemeyi pişirdikten sonra soğuyunca krema ilave edip karıştırıyorum eğer meyveli yapacaksam meyveleri de ilave edip kaşıkla karıştırıyorum güzel bir krema oluyor.görüşmek dileğiyle sevgiler.

Hatice dedi ki...

tesekkurler sevdamavisi, beğenmene çok sevindim...
merhaba Özlem, senin tarifi de not alıyorum, ara krema için meyveleri ilave ederek sürmek daha pratik oluyor gerçekten...

sevgiler...

butterfly dedi ki...

Haticecim pastan çok güzel görünüyor, bu ara bu güzel meyve ile bol bol tatlılar yapmak lazım, tam mevsimi.
Ben de pastada kremşanti kullanmayı sevmem hiç, bu krema güzel bir alternatif olmuş.
Ellerine sağlık canım.
Sevgileeer:).
aslı

Adsız dedi ki...

Hatice merhaba, çilekli pasta tamda mevsime uygun bir pasta olmuş, ellerine sağlık.

İnci'nin Mutfağı dedi ki...

Görüntü okadar güzelki. Malzemelerden de tadının nefis olduğu belli. Ellerinize sağlık.

Sevgilerimle

İnci

Adsız dedi ki...

Merhaba haticecim,

pasta o kadar nefis gözüküyor ki anlatamam.. inan canım istedi:)..tam yaz günlerine uygun bir pastaya benziyor..

Hatice dedi ki...

teşekkürler Aslı ve Pembeli, bu narin ve güzel meyveyi mevsimi geçmeden bol bol kullanmalı değil mi?
Aslı'cım sen de krem şantiyi sevmediğine göre bu kremayı kullanabilirsin..

Hoşgeldin Fulya İnci, pastayı beğenmene çok sevindim, teşekkür ederim güzel yorumun için.

Derya'cım canın çekmesine üzüldüm şimdi, yakın olsaydık da sana da ikram etseydim.

sevgiler...

SONGÜL GİRGİN dedi ki...

Hatice Hanım,
İyi günler, nasılsınız iyimisiniz, size bir sorum olacaktı, bu keremaya yumurta katılmadan yapılırmı diyorum çünkü 2 yumurta katılırsa yumurta kokarmı.Benim yaptığım keremalarda yumurta katmıyorum.

Hatice dedi ki...

Sevgili Songül, çok teşekkür ederim:)
Bu kremayı yumurta eklemeden denemediğim için yanlış yönlendirmek istemem. Ben genellikle yaptığım kremalara yumurta ekliyorum, vanilya da ekliyorum, şimdiye kadar yumurta kokusu ile ilgili bir problem olmadı. Yumurta kokusu için vanilya, limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsin.
Belki sadece yumurta sarıları eklenerek denenebilir, ama ben o şekilde de hiç denemedim, eğer sen denersen sonuçtan beni de haberdar edersen sevinirim:)
kolay gelsin, sevgiler...

SONGÜL GİRGİN dedi ki...

Merhaba Hatice Hanım,
bu pastayı geçen cuma günü yaptım, kremaya yumurta katmadan yaptım ve güzel oldu ama bir sonrakinde yumurta katmayı düşünüyorum bende yumurtalı deneyeceğim. kolay gelsin

Hatice dedi ki...

Sevgili Songül, sonucu paylaştığın için çok teşekkür ederim, yumurtalı halini de denedikten sonra arada nasıl bir fark oluyor, paylaşırsan sevinirim:)
sevgiler...