Pages

  • RSS

13 Kasım 2005

Manisa Kebabı



Bu yemeği eski bir dergi ekinde görmüştüm, birkaç değişiklikle hazırladım.Ben krepler için evde hazır krep unu vardı onu kullandım, isterseniz hamurunu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Emel'in Yemek Günlüğünde güzel bir krep tarifi var. Bu malzemelerle yaklaşık 8-9 kişilik bir yemek çıkıyor. Dilerseniz et miktarını veya sebzelerin miktarını artırıp azaltarak damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 500-600 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 10-15 adet mantar
  • tuz, karabiber
  • 1-2 kaşık zeytinyağı
Krep hamuru için:
  • 1 paket krep un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için: Kaşar peyniri, domates, sivribiber

Hazırlanışı:

  1. Doğranmış soğanlar yağda biraz çevrilir, etler eklenir. 
  2. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  3. Küçük küpler halinde doğranmış havuç eklenir, biraz pişirilir. 
  4. Kuşbaşı doğranmış patatesler ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünmüş mantarlar eklenir, pişirmeye devam edilir. 
  5. En son bezelyeler,tuz, karabiber ve biraz da su ilave edilerek ağır ateşte yumuşayana dek pişirilir. 
  6. Daha sonra soğumaya bırakılır.


Krep için:

  1. Tüm malzeme mikserle çırpılır. 
  2. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilir, ısınınca krep karışımından 1 kepçe dökülür ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılması sağlanır. 
  3. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirilir. 
  4. Daha sonra çevrilip diğer yüzü de pişirilir. 
  5. Bu işlem hamur bitene kadar devam edilir.
  6. Kreplerden biri çukur bir kaseye yerleştirilir. 
  7. Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp krebin ortasına yerleştirilir. 
  8. Krebin sarkan kenarları bohça şeklinde katlanıp ters çevirerek hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. 
  9. Üzerine bir dilim kaşar, bir dilim domates ve sivri yerleştirilip kürdan batırılır. Tencerede kalan etin sosu tepsiye dökülür. 
  10. Önceden ısıtılmış 180-200 °C fırında 10-15 dk kadar pişirilir.

Afiyet Olsun...
Not : Ben krepleri pişirirken (tvde Sahrap Soysal'ın tavsiyesi üzerine) tavayı ocaktan alıp hamurdan kepçe ile döktüm ve yayıldıktan sonra tekrar ocakta pişirmeye devam ettim.

14 yorum:

nihan dedi ki...

Merhaba Semaver,
Ellerine sağlık çok şık görünüyor emniki çok da lezzetli.
Sevgiler.

burcukusu dedi ki...

Sevgili Hatice ne güzel bir yemek olmuş.ellerine sağlık.Çok güzel bir fikir.Eminim tadı harika olmuştur
sevgiler

zümrüdüanka dedi ki...

Hatice'ciğim,
Nefis bir tarif yazmışsın yine...Yemekli misafirler için görüntüsüyle-eminim-tadıyla çok ideal bir yemek olmuş. İnşallah haftasonu deneyeceğim.
Ellerine sağlık...

yemekvebiz dedi ki...

Merhaba Hatice,
Manisa kebabini krep icine koymak ne guzel bir fikir, harika duruyor, tarifde cok guzel, eline saglik.

Sevgilerimle,

Şeyma dedi ki...

Haticecim bugün içinde 6 kere sitene girdim, sırf bu resme tekrar tekrar bakmak için:)) Ellerine sağlık...

tuhfe dedi ki...

Sevgili Hatice öyle güzel görünüyor ki, gerçekten bir kaç kez siteye girmek gerekiyor iyice doyabilmek için, ellerine sağlık.

Burcu dedi ki...

Ağzım sulandı valla, eminim muhteşem oluyordur. Ben et sevmem ama krep'e bayılırım. Herhalde içine ne konsa yakışır :) Ellerinize sağlık...

Hatice dedi ki...

nihan, burcu, zümrüdüanka, yemekvebiz, şeyma, tuhfe ve burcu hepinize güzel yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.
burcu bu yemeği eğer seviyorsan tavuk etiyle de deneyebilirsin ya da hiç et kullanmadan da gayet güzel olur diye düşünüyorum.
sevgiler...

bahar dedi ki...

yemek çok şık görünüyor. sadece krep ununu hiç duymamıştım daha önce.migrosta rayacağım bu hafta.Normal unla aynı kıvamı bulamam herhalde değil mi?

Hatice dedi ki...

çok teşekkür ederim bahar. krep unu marketlerde bulabilirsin.ben dr oetkerin krep ununu kullanmıştım.
http://www.droetker.com.tr/URUNL/temelunkar.htm
bu linkten krep unu görebilirsin.

tarifin aslında krepleri normal unla yapılıyordu, ben evde uzun zamandır kullanılmayı bekleyen krep un olduğu için onu kullandım, eğer senin deneyip bildiğin bir krep hamuru tarifin varsa onu kullanabilirsin.
tabi hazır ürünle daha pratik ve garanti oluyor...

bilgen dedi ki...

bu yemeği hafta sonu gelen misafirlerime yaptım,şık bir sunum oldu..tarif için teşekkürler...

hatice dedi ki...

begenmene cok sevindim Bilgen, senin de ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

Selam .....

Tarifinizi bugün aksam yemegine yaptIm, annem ve babam bayIldIlar, cok harika olmus dediler...
Tarifi yapmak bile cok hostu...

Ellerinize saglik.....

Hatice dedi ki...

tesekkurler, afiyet olsun, anne ve babaniza hurmetler...