Pages

  • RSS

04 Ağustos 2005

erikli muffin



Geçen ay Sofra(Kasım-2002) dergisinden bu tarifi denedim. Tarifte mürdüm eriği kullanılıyordu ama ben bahçeden topladığımız kırmızı erikle yapmıştım. Bir de tarifte kabartma tozu yoktu, ben de kabarmayacağını düşünerek ekledim. Tarifteki ismi tartölet diye geçiyordu, sanırım kabartma tozunun etkisiyle benimkiler daha çok muffine benzediler. Yemekvebiz blogunda sevgili Figen tartöletleri tarifin orjinalindaki gibi kabartma tozu kullanmadan yapıyormuş.

Malzemeler:
  • 8 adet mürdüm eriği(6 adet kırmızı erik kullandım)
  • 3 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 paket oda sıcaklığında margarin(125 gr. tereyağı kullandım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • yarım limonun suyu
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye ayırın.
Yumurta ve şekeri karıştırın. Margarini/tereyağını ilave edin.
Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Karıştırıp unu ekleyin (unla birlikte kabartma tozunu da ekledim) . En son vanilyayı ekleyin.
Yağlanıp, unlanmış muffin kalıbına(12 li muffin kalıbı kullandım) malzemeyi yayın. Üzerine yarım erikleri dizin. 175 °C ılık fırında pişirin.

Not: Kullandığım eriklerin yumuşak olduğundan mı yoksa kabartma tozu kullandığımdan mı erikler pişerken hamurun içine gömüldü ...

7 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Seninkilerde cok guzel gorunuyor, ellerine saglik, kirmizi eriklede guzel olmus, resim oyle gosteriyor, eminim lezzetide cok guzel,

zeynep

Adsız dedi ki...

teşekkürler zeynep, yaptığım tartöletlerden misafirliğe de götürmüştüm, çok beğenmişlerdi...

Tijen dedi ki...

bir 'dogal' yagciyla daha karsilasmak ne güzel! tariflerde margarin gördügümde aklima hep lavabonun çeperlerine yapisip kalan yaglar geliyor.. ellerine saglik!
tijen

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık Hatice, eriklerin çökmelerine rağmen güzel görünüyorlar, fırını ısıttım birazdan bende deneyeceğim. Senin de belirttiğin gibi erikler kabartma tozundan çökmüş olabilirler. Figen kabartma tozu kullanmamıştı onun keklerinde böyle sorun olmadı, aslında sorun bile değil afiyetle yemişsiniz bile ooooh ne güzel.
Eriklerin kekle temas edecekleri yüzeylerini una batırayım belki çökmezler!

Sevgiler.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Hatice denedim, erikler una bulayınca gömülmek istediler ama olmadı, yüzeyde kalabildiler.
Bugün mutfakta bayağı yoğunum Burcu'nun helvasını da aynı anda yaptım, mutfak annemin tarifi ile "kalk gidelim" diyor, o yüzden ben kalkıp mutfağa gitmem lazım, bir gün muhakkak bloğa erikli tartöletleri eklerim.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

teşekkürler tijen...mutfağımda hiçbir yararı olmayan margarin yerine tereyağ ve sızma zeytinyağı kullanmaya dikkat ediyorum...

teşekkürler tuhfe, unlayıp harca batırmak hiç aklıma gelmemişti, paylaştığın için teşekkürler... ben yaparken görüntüsünün dergideki gibi olmasını beklemiştim, ancak kabartma tozu ve eriklerin olgun olması çökmesine neden oldu,ama tadı güzeldi, eriğin verdiği hafif ekşilikle beraber:)
sen de en kısa zamanda tartöletleri bloguna eklersen sevinirim...
tuhfe sen de kabartma tozu ekleyerek mi yaptın?

sevgiler...

Tuhfe dedi ki...

Hatice, yarım paket kabartma tozu ekledim, yine de güzel kabardılar. En kısa zamanda eklemeye çalışacağım. eriğin verdiği ekşilik benim de çok hoşuma gitti.

Sevgiler.