Pages

  • RSS

11 Nisan 2018

Kıymalı Rulo Çörek ve Rukiye'nin Çay Menüsü



Sevgili Rukiye'nin çay sofrasındaki nefis lezzetler..


Özellikle Kıymalı Rulo Çörek, sofrada herkesin çok beğendiği bir lezzetti. İç harcı da çiğden hazırlanıyor olmasıyla pratik ve nefis bir lezzet, mutlaka deneyin derim...


Kıymalı Rulo Çörek
Malzemeler:
  • 1 su bardağı zeytinyağı(sızma zeytinyağı kullanmış, bir koku yoktu)
  • 3 dolu kaşık yoğurt (kaymaklı yerinden)
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılır)
  • tuz, biraz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç harcı için: 
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 kg kıyma
  • bir tutam maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • tuz-karabiber
İç harcı için; biberleri, soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın, diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurun.

Hamuru için; Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.(Yağlı bir hamur olduğu için ele yapışmıyormuş)
Hamuru iki parçaya ayırın. Her parçayı tezgahta elinizle yuvarlak açın(delinen yerler olursa hamurdan yama yapabilirsiniz). İç harcın yarısını hamurun üzerine yayıp, rulo sarın, kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. İki hamuru bir tepsiye uzunlamasına yan yana yerleştirebilirsiniz. 
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 190 derecede alt-üst fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...





Kuru Biber Kavurması
Kuru biberleri yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Birer tane yeşil çarliston ve kırmızı kapya biberi çiğden minik minik doğrayın. Biberlerin hepsini yoğurtla karıştırın.
Üzerine 1 yemek kaşığı salça ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile sos yapıp gezdirin.
Not: Rukiye salçası tuzlu olduğu için ilave tuz eklememiş.




Ispanak Salatası
  • 1 demet ıspanak(sadece yaprakları)
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet nar
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • tuz
Hazırlanışı: Bulguru 2 su bardağı su ile haşla (bulgurun cinsine göre su miktarı değişebilir).
Tüm yeşil  malzemeleri ince ince kıyın, bulgur ve nar tanelerini ekleyin. Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.
Ispanağın miktarına göre yağ miktarını ayarlayabilirsiniz.



Kıymalı Erişte
Yarım paket eriştenin yarısını zeytinyağında(zeytinyağı biraz üste çıksın)  kavurun. Kalan yarısını da kavurmadan ekleyip sıcak su ekleyin, önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pilav yapar gibi demlenerek pişirin.
Kıymayı az yağda tuz-karabiber ilavesiyle kavurun. Erişteye ekleyip, karıştırın.



Truf..
Kremayı ısıtıp, çikolata ekleyin, eriyen karışıma kalan kek parçalarını ufalayıp, karıştırın. Dolapta dinlendirip, şekil verin, bir taraflarını çikolataya batırıp,servis edin..


Ayva Tatlısı
Ayvaları ikiye bölüp, ortalarını çıkartın. Herbir çukura 1fincan tam dolu şeker ekleyin. Pişmeye bırakın. Arada elinizle kontrol ederek yumuşayana dek pişirin. Ortalarına nar taneleri yerleştirip, üzerlerine kaymakla servis edin..
Not: Rukiye pişirirken kırmızı kök şalgamla denemeyi tavsiye etti.

Kolay Tatlı
Malzemeler:
Keki için
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(boza kıvamından bir tık katı olacakmış)
  • 4-5 adet kuru incir
Kreması için: 
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı: Keki hazırlayıp büyük borcamda pişirin.
Kremasını pişirip, ılınıncaya kadar çırpın(kaymak tutmasına izin vermeyin.)
Keki soğuduktan sonra aynı tepside ufalayın. Üzerine muz vs meyve dizip, muhallebisini dökün. Üzerine Hindistan cevizi serpin.Soğuk servis edin..


2 yorum:

kitalaratlasi dedi ki...

Merhaba, ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar! :) Gezi yazıları ve internet kampanyaları ile ilgileniyorsanız bloğuma da beklerim.. Sevgiler..

https://cekoslovakyalilar.blogspot.cz

Electric Blender dedi ki...

A debt of gratitude is in order for the pleasant web journal. It was extremely valuable for me. I’m upbeat I discovered this site. Much obliged to you for offering to us,I too dependably discover some new information from your post.
If you want to learn more about Best portable blender, you can visit now