Pages

  • RSS

18 Nisan 2018

Bademli Kurabiye ve Şükran Hanımın Çay Menüsü

IMG_43221

Şükran hanımın hazırladığı nefis kurabiyeler...


Bademli Kurabiye
Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı
  • 1 şu bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarm çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta (sarısı içine akı dışı için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yaklaşık 500 gr çiğ badem( bir avuç kadar artıyormuş)
Hazırlanışı: Badem ve yumurta akının haricinde tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur  hazırlayın. Hamurdan yumurtadan küçük cevizden büyük parçalar alıp elips şekline getirin, önce yumurta akına sonra bademe bastırılır tepsiye dizilir.
180 derece fırında pişirilir.

Şükran'ın Notu: Bademler çok kırılmaz biraz irice bırakırsa görselliği daha güzel oluyor.
Afiyet olsun...

Menüdeki diğer lezzetler..

* Ispanaklı Börek(foto çekmeyi unutmuşum)
* Yeşil Elmalı Yeşil Salata


Bol yeşillik, yeşil elma, nar.. Yeşil elma salataya güzel bir lezzet katmış...


* Etli havuçlu bademli pilav
Şükran hanım ın tarifiyle..
1 kg pirinç (4,5 sb)
3 iri havuç (önce uzun çubuk şeklinde sonra da minik doğramış)
1 adet soğanı zeytinyağında kavurup, havuçları eklemiş, kavurmuş.
Bademlerin kabuklarını çıkarıp eklemiş, o şekilde de biraz çevirmiş.
Eti akşamdan haşlayıp, süzmüş. Kuşüzümlerini akşamdan ıslatmış.
Ertesi gün pilavı ayrı pişirip, suyunu çekerken etleri eklemiş. Fırında 50 derecede 2-3 saat (öğlen servise kadar) bekletmiş.

*Ayva Tatlısı


Hiç yorum yok: