Pages

  • RSS

16 Nisan 2018

Portakal Soslu Meyveli Tart Pasta


IMG_45911 
Çay soframdaki Portakal Soslu Meyveli Tart Pasta..
İki ayrı arkadaş grubuna bu pastadan hazırlamıştım, çok beğenilip tarifi istenmişti, inşallah sizler de deneyip, beğenirsiniz...


Portakal Soslu Meyveli Tart Pasta
Malzemeler:
Keki icin:
  • 2 adet yumurta
  • 1,5-2 türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanından az yoğurt
  • 1 kahve fincanından az sıvıyağ
  • 2,5 kahve fincanı un
  • 1/2 paketten biraz fazla kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için: 
  • 1/2 lt süt
  • 1çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta(sadece sarısını da kullanabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket (100 gr) labne peyniri
Portakallı sosu için:
  • 1 su bardağı su+portakal suyu (bardağa bir parmak su koyup üzerini taze portakal suyu ile tamamladım)
  • 1 çorba kaşığı silmenin biraz üstü nişasta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
  1. Önce pastanın tabanı için keki hazırlanır.
  2. Yumurta ve toz şeker 3-4 dk. mikserle yüksek devirde çırpılır. 
  3. Sıvıyağ ve yoğurt eklenir, çırpılır.
  4. En son un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
  5. Yağlanmış tart kalıbına kek harcı dökülür.
  6. 170 derecede  alt-üst ayarda 15-20 dk. fazla kızartmadan pişirilir.
Pişen kek 5-10 dk kalıbında soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilir, ılık hale gelince üzeri özellikle kenar kısımları sütle hafifçe ıslatılır. 
  1. Bu arada kreması için bir tencerede yumurta ve şeker çırpma teliyle çırpılır, un, nişasta eklenir, azar azar süt ilavesiyle karışım iyice çırpılır(eğer topak olursa blendırla çırpılabilir). 
  2. Tencere ocağa alınır, sürekli çırpma teliyle çırpılarak pişirilir.
  3. Krema kaynadıktan sonra ocaktan alınır vanilya ve labne eklenir iyice karıştırılır. 
Kekin ortasındaki boşluğa krema dökülür. Üzerine meyveler dizilir.
Ben muz ve kivi dilimleri ve nar taneleri dizdim.

Portakal sosu tereyağı hariç karıştırarak pişirilir, kaynayan sosun altı kapatılıp tereyağı eklenir. Portakallı jöleyi katılaşmadan meyvelerin üzerine kaşıkla gezdirin..
Pastayı 1 gece dinlendirip, servis edin..
Not: Ben meyvelerin üzerlerini kapatacak şekilde kaşıkla gezdirdim, meyvelerin üzerleri tam kapanıp kaybolmasın diye kalan sosu eklemedim, zaten az bir miktar sos kalıyor.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: