Pages

  • RSS

12 Mayıs 2016

Portakallı Labneli Pasta (dikdörtgen borcam için)

                             IMG_26911

Portakal suyuyla ıslanmış kedi dili, aralarda labneli krema, muz dilimleri, badem ve üzerinde çikolata sos ile oldukça hafif ve nefis bir  pasta...


Portakallı labneli pastayı o kadar çok yaptımki, zamanla tarife kendi eklemelerimle bizim ve misafirlerimizin beğendiği bir lezzet oldu...

Pastanın tarifini bu defa ölçülerini artırarak dikdörtgen borcam için hazırladığım ölçülerle yazıyorum...

Portakallı Labneli Pasta (dikdörtgen borcam için)
Malzemeler:
  • 2 su bardağı(yaklaşık) taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 paket kedi dili bisküvisi
Kreması için:
  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 paket (400 gr) labne peyniri
  • 1 paket vanilya
Arası için: 1-2 adet muz, damla çikolata, file badem

Üzeri için çikolata sos:
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2-3 çorba kaşığı kakao
  • 5-6 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1-1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1-2 çorba kaşığı damla çikolata veya 20-30 gr bitter çikolata
Hazırlanışı:
Çikolata sosu için olan malzemeler bir tencerede karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınca tereyağ eklenir, karıştırılır, soğumaya bırakılır. Sosun kıvamı çok koyu olursa süt ilavesi ile ayarlayabilirsiniz.

Kreması için: Bir tencerede öncelikle yumurta sarıları ve şeker çırpma teliyle karıştırılır, un ve nişasta eklenir, karıştırılır, azar azar süt ilavesiyle iyice karıştırılır. Tencere ocağa alınır, kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocağı altı kapatılır, labne peyniri ve vanilya eklenir, karıştırılır.

Hazırlanışı: Kedidilleri bir kaba dizilir, üzerine kaşıkla taze sıkılmış portakal suyu gezdirilerek ıslatılır.


Üzerine kremadan yayılır, muz dilimleri, file badem ve damla çikolata serpilir.



Tekrar bir sıra kedidili bisküvisi dizilir, portakal suyuyla ıslatılır.


Kalan krema üzerine yayılır. Pasta dinlenmeye bırakılır, bu esnada üzerini streç film ile kapatırsanız kremanın kurumasını önlersiniz. Servise yakın üzerine soğumuş çikolata sosu gezdirilir.
Notlarım: Ben pastayı akşamdan hazırlayıp, ertesi gün ikram ediyorum, çikolata sosunu da  sabah üzerine gezdirip, dinlendiriyorum.
Pastayı kedi dili yerine pandispanya ile de yapılabilir diye düşünüyorum, o şekilde yaptığımda da buraya yazarım inşallah...
Afiyet Olsun...