Pages

  • RSS

28 Nisan 2016

Pamuk Poğaça

IMG_54071

Aslında bu poğaçaların tarifini burada eklemiştim. Oğlum çok sevmişti. Buradaki çay sofrasında  annem hazırladı ve çok beğenilen bir poğaça oldu. Annem çoğunluğunu sade yaptı, hamurun bir kısmı ile de örgü şeklinde peynirli hazırladık...

Tarif Sevgili Pelin'in sayfasından...


Pamuk Poğaça
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 çorba kaşığı (silme) toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için: Beyaz peynir-maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. 
  2. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. 
  3. Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Muhtemelen un az gelecektir. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. 
  5. Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.
  6. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  8. Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam , çörekotu vb. serpip 180ºC de ısıtılmış fırına verin.







Afiyet Olsun...