Pages

  • RSS

28 Eylül 2014

Hindistan cevizli kurabiye


Kıyır kıyır nefis bir kurabiye...
Seneler önce arkadaşımda yediğimde çok beğenip hemen tarifini  aldığım bir lezzet...
 
Hindistan cevizli kurabiye
Malzemeler:
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1,5-2 kaşık hindistan cevizi
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Hazırlanışı: Yumurtanın akının bir kısmı üzeri için ayrılır. Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta karıştırılır, unun bir kısmı ve kabartma tozu elenerek eklenir, hindistan cevizi eklenir. Un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir, hamurdan bezeler alınır önce yumurta akına, sonra hindistan cevizine batırılır. 170 derecede 20-25 dk pişirilir. 
Afiyet Olsun...


5 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Merhabalar Hatice hanim,hindistan cevizi hastasiyim bende,yillar evvel bir Almannin tepside kek gibi ama yumusak yani sanki yaspasta gibi,tadi hala damagimda,o hindistan cevizi kokusu ve yumusak yenilirligi ile muhtesemdi,tarifini istemeye utandim,aslinda sordum birde karmasa olunca kaldi öylece,hala o tarifi ariyorum,belki denemeler yapip bulabilirim ne dersiniz? Elinize saglik kurabiyelerden aldim bir tane:))

mutfagabuyrun dedi ki...

çayın yanındada kıyır kıyır harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

melek erdoğan dedi ki...

hatice hanımcım şu kurabiye yuvarlamanın püf noktası varmı her seferinde yamuk yumuk oluyo sinir oluyorum birtürlü düzeltemedim:))

Onur Harman dedi ki...

http://pismisfikirler.blogspot.com.tr/ takip edereniz sevinirim :)

Hatice dedi ki...

Bir Terazi Kızı, ben de severim Hindistan cevizli lezzetleri, bahsettiğiniz güzel bir lezzete benziyor ben de merak ettim, bulursanız paylaşın lütfen:)

mutfağa buyrun, aynen öyle, teşekkürler:)

Melek hanım, elinizde hamuru fazla bekletmeden ve çok fazla bastırmadan yuvarlamanızı tavsiye ederim:)