Bu minik kekler fırın yerine ocakta tencere içinde pişiyor, üstelik mikser kullanmaya da gerek kalmadan...
Çocukluğumda annem kekleri ocak üzerinde kek tenceresinde pişirirdi, tencerenin üzerindeki cam bölmeden kekin kabarıp kabarmadığını kontrol eder, bir süre sonra da kapağını hafif döndürerek yan deliklerin açılmasını sağlardık.
Fincan kekler bir dönem bloglarda çok sık yapılıyordu, gördüğüm tarifler genelde yağsızdı, ben kuru olabileceğini düşünüp biraz sıvıyağ ilavesiyle denemiştim. Daha sonra tarif verdiğim bir yakınım bu tarifi defalarca yapıp çok beğendiklerini söylemişti.
Önceki kurabiyeler gibi bu kekler de 2,5 senedir eklenmeyi bekliyordu, nihayet tarifi ve fotoları düzenleyip ekleyebiliyorum:)
Tencerede Fincan Kek
Malzemeler(6 adet nescafe fincanı):
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/3 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Not: Kekleri hazırlarken içine damla çikolata, meyve vs de eklenebilir diye düşünüyorum.
Nescafe fincanı ile 6 adet çıktı, daha küçük fincanlarla sayı artabilir.
Bir sefer yapışımda 2 nescafe fincanı, 5 tane de çay fincanı(çok büyük değil) çıkmıştı.
5 yorum:
Fincanda kek pratikliğiyle gönülleri fethediyor :)
Ellerine sağlık..
Oyle guzel kabarmislar ki, cok lezzetli gorunuyorlar :) Ellerinize saglik.
hiç bu şekilde pişirmeyi denememiştim, ne güzel kabarmışlar, ellerine sağlık
Merhaba,
ellerinize sağlık. Çok güzel bir görüntü.
Sevgiyle kalın.
Yemekçinin Mekani, evet aynen öyle:)
sinem, fincanlar yüksek olunca kağıt kalıplar aşağıda kalıyor, fincan boyunda kabarıyorlar:)
Özlem, bu şekilde pratik ve yumuşak oluyor, denemeni tavsiye ederim...
bülbülün yeri merhaba, çok teşekkür ederim, sevgiler...
Yorum Gönder