Pages

  • RSS

17 Kasım 2011

Patlıcanlı Gül Böreği

IMG_3828

Uzun zamandır merak ettiğim patlıcanlı böreği Nilgün'ün sofrasında görünce hemen denemiştim:) Aslında patlıcanı severim ama börekte nasıl olur, damak tadımıza uyarmı diye düşünüyordum, tadını sorduklarımdan da hep olumlu yanıtlar almama rağmen (çocukların da yemediğini düşünürekten) yine de yapmaya cesaret edemiyordum. Bu vesileyle tatmış oldum ve denemeğe değer olduğunu gördüm, patlıcan böreğe yakışıyormuş:)

Patlıcanlı Gül Böreği
Malzemeler:

5 adet yufka
1 su bardağından biraz fazla süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)


İç harcı için:


5-6 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Öncelikle iç harcı hazırlanır, ince doğranmış kuru soğanlar yağda sotelenir, küp doğranmış patlıcanlar eklenir, kendi duyuyla suyunu iyice çekene kadar pişirilir, baharatlar eklenir, soğumaya bırakılır.


Sosu için yumurta beyazı, sıvıyağ ve süt çırpılır. Yufkanın biri tezgaha serilir, 4 e bölünür, sostan sürülür, geniş kenarına soğumuş patlıcanlı içten yerleştirilir, rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında döndürülerek gül böreği şekli verilir. Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede pişirilir.

IMG_38081

15 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık patlıcanı bö
rektede çok severim sevgiler.

zeymuran dedi ki...

patlıcanlı borek daha once yapmıstım pek sevmedım ama vazgçmiş değilim bır de kıyma ve patlıcan ıkılısyle denemeyı düşünuyorum çok guzel gorunuyor ellerınıze sağlık

özlem dedi ki...

ellerine sağlık nefisss

ab-ı hayat dedi ki...

hoşgeldin Hatice!

patlıcanlı böreği çok severim,bir kaç yıl önce çok sık yapardım ve tadına bakan herkes çok beğenirdi.Arkadaşının ellerine sağlık....

not:son zamanlarda çok fazla özletiyorsun kendini,daha sık yazman dileğiyle:::))))

birdutmasali dedi ki...

ay çok özlemiştim haticemm.
hoşgeldinnnn..


patlıcanlı börek favorilerimden..
sende beğendin dimi canım :=)))
afiyetle çooook sevgiler...

Cafe Portakal dedi ki...

off patlıcan süper oluyor börekde ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

lütfen kömbe tarifini de yazın lütfen melek

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

favori böreğim. ben de çok sık yaparım. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Hatice patlıcan böreğe kesinlikle çok yakışıyor!
Ben çok severim patlıcanı her haliyle ve her daim tüketebilirim:-)
ama börekte cidden ayrı bir lezzet oluyor,iyiki denemişsin.Ellerine sağlık olsun.

Hayatcemresi dedi ki...

Adaşım hoşgeldin :)
hiç denemediğm bir börek çeşidi,ben de çocuklardan dolayı yapamam :)
eline sağlık,hayırlı cumalar,
sevgiler...

Eylemin mutfagı dedi ki...

benimde merak ettigim bir tat.ellerine saglık.

Seda Yazıcı dedi ki...

hoşgeldin :) çok nefis bir börek canım ellerine sağlık :)

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Patlicanli deneme firsatim hiç olmadi, not ediyorum, ellerine saglik

Hatice dedi ki...

Derya, çok teşekkürler...

Zeymuran, ben de kıymalı-patlıcanlı halini evdekilere denesemmiki?

çok teşekkürler Özlem...

ab-ı hayat, hoşbuldum:))
bu sene büyük oğlum 4. sınıfta ve dersleri yoğun, sürekli eve ödev şeklinde, bir de miniğim olunca bloga fazla vakit ayıramaz oldum. ilgin için çok saol canım...

Hoşbuldum Nunu:)) çok teşekkürler:)

çok teşekkürler cafe portakal...

Leyla, çok teşekkür ederim...

Zeynep, patlıcanı ben de çok severim, epeydir börekte nasıl oluyor diye merak ediyordum, bu vesileyle merakımı gidermiş oldum:))

Hayatcemresi hoşbuldum:)
Çocuklar büyüdükçe onların sevdikleri önceliği alıyor, aslında denemelik az miktarda kendimize de yapabiliriz ne dersin:)

Eylem, bence denemeye değer bir börek, az miktarda yapıp deneyebilirsin...

hoşbuldum Seda, çok teşekkürler...

Mutfaktan mis kokular, denediğinde sonucunu paylaşırsan sevinirim...

Hatice dedi ki...

Melek Hanım, kömbeyi arkadaşım yapmıştı, tarifini almıştım ancak çok ayrıntılı değil.
Kendisi de hamurunu göz kararı yapmış, ben size aldığım kadarıyla yazayım, umarım işinize yarar.

Gömbe(Kömbe): Un, su ve tuzla 6 yufka olacak şekilde hamur yoğrulur, 6 adet ince yufka açılır her birini arasına eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürülür ve üstüste konulur ve 4 kenarından kapatılır sonra tepsiye göre tekrar açılır ve üzerine yoğurt sürülüp fırına verilir.
Arkadaş yağ miktarı olarak 1 paket e yakın tereyağ veya margarin birazda sıvıyağ kullanmış.

kolay gelsin...