Pages

  • RSS

09 Mayıs 2008

Peynirli Dereotlu Poğaça & Tahinli Kurabiye


Geçtiğimiz haftalarda arkadaşım Canan'ı ziyarete gittiğimizde bizler için hazırladığı poğaça ve kurabiye. Yanında bir de makarna salatası ve kara lahana sarması vardı.


Dışı kıyır kıyır, peynirden dolayı da yumuşak nefis poğaçalardan kaç tane yediğimi hatırlamıyorum:))

Peynirli Dereotlu Poğaça

Malzemeler:
  • 125 gr. margarin veya tereyağı(yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta(Bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır)
  • 2 çay kaşığı tuz(peynirin tuzuna göre ekleyin)
  • 1,5 su bardağı beyaz peynir+kaşar peynir rendesi karışımı(beyaz peynir miktarı daha fazla kullanıyormuş)
  • 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı:

  1. Tüm malzeme karıştırılırak ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlanır. (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalıymış.)
  2. Yuvarlanır, 180 derecede pişirilir.


Afiyet Olsun...



                                            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tahinli Kurabiye
                      

Tahinli Kurabiye


Malzemeler:

  • 1 paket yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • Üzeri için: susam veya ceviz
Hazırlanışı: Üzeri için malzemeler dışındakiler karıştırılarak hamur hazırlanır. Rulo yapılır, dilimlenir, önce yumurta akına sonra susam veya cevize batırılır. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Peynirli Dereotlu Poğaça tarifini deneyenler;
Gözdemutfaknet ~ Peynirli maydanozlu poğaçacıklar
ilgili bağlantılar;
*tahinli fındıklı kurabiye
*tahinli toplar

12 yorum:

İLKAY dedi ki...

Hatice'ciğim canım nefis şeyler paylaştığın için çok sağol...
yorumuna ve ziyaretine de çok teşekür ederim...
umarım hepimiz bizi hak eden dostlarla olabiliriz...
sevgiyle kal canım

Unknown dedi ki...

Haticecim arkadaşının ellerine sağlık tahinli kurabiye ağızda dağılan bir kurabiye gibi görünüyor fotoğrafta hoşuma gitti.Paylaştığın için teşekkürler...

ayca takici dedi ki...

merhaba
bu harika tarifi görünce yorum yazmadan geçemedim. tahinli şeyleri çok seviyorum tabii bizimkiler de öyle. bu tarifinizi denemek istiyorum. ben de yeni lezzetler konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. mutfağa merakım yeni sayılır.
bundan böyle blog linklerimin arasındasınız. :)
ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Selam,

Yine çok güzel tarifler görüyorum. Ellerinize sağlık. Tahinli kurabiyenin margarini yumuşak mı yoksa erimiş mi olacak? Bilgi verirseniz sevinirim.

Sevgiler.
Defne.

Zuhra dedi ki...

Hatice Hanım,bu kurabiye tarifinizde olduğu gibi bazı tariflerde de geçen 250 gr.margarin yerine 125gr.margarin kullansak, yine kabartma tozunu ve vanilyayı 1 paket mi kullanmalıyız?Teşekkürler....

Hatice dedi ki...

İlkaycığım beğenmene sevindim, teşekkürler.

Zerrinciğim haklısın ağızda dağılan bir kurabiye, denemeni öneririm...

Ayca Takici ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler, tahinli lezzetleri seviyorsan bu kurabiyeyi seveceğini düşünüyorum, sitede biri cevizli diğeri fındıklı olmak üzere 2 tane daha tahinli kurabiye var, onlar da sıvıyağla yapılıyor ve çok da lezzetliler, sen damak tadına göre karar verirsin artık, denediğinde sonuçtan beni de haberdar et olur mu?

Porselen demlik, davetiniz için teşekkür ederim.

Defne beğenmene çok sevindim, kurabiyeyi arkadaşıma sordum yağı yumuşak olacakmış.

Zuhra ben kurabiyelerde yağ miktarını yarıya indirdiğim zaman kabartma tozu ve vanilyayı da yarım paket kullanıyorum. Bazı tariflerde 125 gr yağ olduğu halde 1 paket kabartma tozu kullanılıyor ya da hiç eklenmediği de oluyor, ne kadar kabarması isteniyorsa tariflerin reçeteleri ona göre değişiyor, ben genellikle tariften yapıyorsam reçeteye uymaya çalışıyorum, hatta geçenlerde sitedeki 2 renkli kurabiyelerden yarım ölçü yaptım, kabartma tozunu da yarım paket ekledim.umarım yardımcı olabilmişimdir

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım…
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

Hatice dedi ki...

merhaba mutfaktayım, çok güzel bir konu seçmişsin, ben de katılmaya çalışacağım, bol katılımlı bir etkinlik olması dileğiyle...

canikom dedi ki...

peynirli dereotlu poğaçayı yaptım.1 tatlıkaşiğı dolusuda mahlep koydum.ne diyeyim lezzet ötesi oldu.başka bir seferde peyniri içine katmadım.bol iriceviz,zeytin -çekirdek yok ama-vae az dereotu ekledim...aman allahım böyle bir lezzet yok....tekrar tşk ederim.............selamlar..........................

Hatice dedi ki...

çok lezzetli bir poğaçaydı, eminim hem mahleplisi hem de zeytinli-cevizlisi nefis olmuştur, deneyip beğenmenize çok sevindim, afiyetler olsun:)

SONGÜL GİRGİN dedi ki...

Günaydın Hatice Hanım, nasılsınız iyimisiniz, hafta sonu günüm vardı, bu kurabiye ve susamlı simiti yaptım, susamlı simit çok güzel oldu ama bu kurabiyenin içi biraz hamurumsu oldu, sizinki gibi yumuşak olmadı,ama sizin tariflerinizi gözü kapalı yapıyorum, kolay gelsin iyi günler

Hatice dedi ki...

Songül Hanım merhaba, üzücü günler geçirdiğim için yorumunuza geç cevap verebiliyorum, umarım kusuruma bakmazsınız.
Kurabiye yumuşak olmadı derken peynirli-dereotlu poğaçayı kastediyorsunuz sanırım, bu tarifi ben yapmadım, arkadaşım hazırlamıştı. benim de buradakinden farklı denediğim peynirli tariflerde aynı sorunla karşılaşıyorum, sanırım peynirin çok yumuşak olmasından dolayı diye tahmin ediyorum, aslında kıvamı tuttuğunda çok güzel bir poğaça oluyor.
Güveniniz için de çok teşekkür ederim, inş. hep güzel sonuçlar aırsınız, sevgiler...