Pages

  • RSS

24 Mayıs 2007

beyaz çikolatalı böğürtlenli pasta

Bu pastayı özellikle beyaz çikolatalı kreması için yayınlamak istedim. Pastanın etrafına dizdiğim kedidillerini Sevgili Burcu'nun sitesinde gördüğüm gibi şekillendirdim, ancak evdeki kedidilleri tahminimden az çıkınca istediğim görüntüyü yakalayamadım, küçük ve kısa bir pasta oldu. Kreması için Sofra dergisinin Mayıs 2007 sayısındaki beyaz çikolatalı kremayı kullandım.
Kreması için:
  • 1,5 su bardağı süt

  • 4 çorba kaşığı şeker

  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası

  • 3 adet yumurta sarısı (ben 1 adet yumurta sarısı kullandım)

  • 75 gr. beyaz çikolata (ben 80 gr. lık paketin bir kısmını üzeri için ayırıp kalanını kullandım)
Hazırlanışı: Sütü ısıtın. Başka bir kasede yumurta sarısı, şeker ve nişastayı karıştırın. Sıcak sütten birkaç kaşık alıp bu karışıma ekleyin, şeker ve nişasta tam olarak eriyince karışımı ocaktaki süte ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp, küçük parçalar halinde kesilmiş çikolatayı ekleyin.Kremayı kabuk bağlamaması için arada bir çırpın.
Kalıbın çevresine sulandırılmış reçel suyu ile ıslattığım kedi dillerini dizdim. Tabana 1 kat kedi dili dizip, sulandırılmış reçel ile ıslattım. Üzerine beyaz çikolatalı kremadan yayıp, dilimlenmiş muz ve böğürtlen taneleri dizdim. Tekrar kedi dili dizip, üzerini kremayı yaydım. Üzerini beyaz çikolata rendesi ve hindistan cevizi serpip, böğürtlen taneleri ile süsledim.
Not: Pasta için 18 cm lik çember kullandım, bu ölçülere krema miktarı iyi geldi.

2 yorum:

Nilüfer dedi ki...

Hatice, pastan çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
Kedidilini nereden alıyorsun?
Tekrar yazdığını görmek güzel :)
Sevgiler

Hatice dedi ki...

teşekkürler Nilüfer. ben kedidilini marketten alıyorum, ama kiler,migros,tansaş,carrefour gibi büyük marketlerde de bulunuyor.
sevgiler...