Pages

  • RSS

24 Mart 2006

Elmalı Bohça Kurabiye



Annemin yaptığı nefis elmalı kurabiyeler...

Elmalı Bohça Kurabiye
Malzemeler: Hamuru için:
  • 200-250 gr tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
İç harcı için:
  • 3-4 adet elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • ceviz,tarçın
Hazırlanışı:

  1. Öncelikle elmalar rendelenir, şekerle birlikte pişirilir. 
  2. Ocaktan alınca içine tarçın ve dövülmüş ceviz eklenir.
  3. Hamur için gerekli olan malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. 
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlak açılır, ortasına elmalı harçtan koyup, uçları büzdürülür.
  5. 170-180°C de hafif pembeleşene kadar pişirilir. 
  6. Ilık hale gelen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir.


Afiyet Olsun...

25 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık

fethiye dedi ki...

haticecigim ellerine saglik, elmali guzel duruyor. bu olculerden kac tane elmali cikti, yazar misin? sevgilerimle

Hatice dedi ki...

Zelis cok tesekkur ederim.bloguna bir goz gezdirdim, cok guzel calismalarin var,senin de ellerine saglik...

fethiyecigim cok tesekkur ederim.bu kurabiyeleri 1,5 ay once anneme gittigimizde yapmisti, ben de resimlerini cekip, tarifini almistim. bu tabakta ve biraz da tepside vardi diye hatirliyorum, daha sonra ben de yaptigimda hep farkli sekiller denedim ve ne yazik ki kurabiyeleri saymak aklima gelmedi. ama tahmini olarak 20-25 tane diyebilirim.
denersen sonuctan beni de haberdar edersen sevinirim.sevgiler..

Safran dedi ki...

Merhaba Hatice :) Bu elmalı kurabiye tarifi benim evde en çok sevilenler listesinin başında gelir, ama ben hiç bu kadar tatlı bir şekil vermeyi düşünmemiştim. En yakın zamanda bu kurabiyeleri yaptığımda bu şekli vererek fırına vericem, ellerine sağlık, sevgiler...

Adsız dedi ki...

bende çok severek yapar ve yerim elmalı kurabiye.fakat bukadar güzel şekil vermeyi beceremem sanırım ellerinize sağlık valla çokda güzel görünüyorlar.
sevgilerr

Adsız dedi ki...

merhabalar elmalılar süper görünüyorlar, acaba hamurunda seker yokmu, yoksa bu sekilde tetsız olmuyormu ben biraz fazla tatlı seviyorumda :))bu arada ismim tugba

Hatice dedi ki...

tesekkurler Safran ve Cennet, elmali kurabiye bizde de cok seviliyor. kurabiyelerin sekilleri anneme ait, begenmenize cok sevindim ve kendisine iletecegim.
Cennet sekillerini yapmak cok da zor degil, bence dene yapabilirsin...

merhaba Tugba guzel yorumun icin tesekkurler..ben de tarifi aldigimda hamurunda seker olmamasi dikkatimi cekmisti, ama yerken ic harcindaki seker yeterliydi.zaten uzerine pudra sekeri de eleniyor. benim buna benzer yaptigim elmalida(o tarifte siviyag yoktu ve yogurt 2 kasik kullaniliyordu) hem hamurunda hem de ic harcinda seker var ve o sekilde de guzel oluyor. sen istersen hamuruna seker ekleyip, ic harcindaki sekeri damak tadina gore azaltabilirsin.
elmali harc icin kullanilan 1 bardak sekerin yarisini hamura yarisini da ic harca kullanirsan yeterli gelecektir...

sevgiler...

Adsız dedi ki...

Cevabın için cok tesekkür ederim hatice, peki bu sekli verdigimizde piserken açılma olmaz degilmi? Bu tür tariflerde en cok korktugum konu o, birkeresinde poğaça yapmıştım ve üstü acılıp cok kötü bi görüntü olmustu :)) minik pizza gibi ama peyniri ortada kalmıstı :))) TUGBA

Hatice dedi ki...

uclarini buzdurdugunde iyice kapatirsan acilma olmaz, en azından annemin ve benim yaptiklarimda bir problem olmadi:) elmalilari denersen sonuctan beni de haberdar et, olur mu??
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Tabiki yorumumu yazarım tesekkürler :))

Adsız dedi ki...

Kahve fincanı türk kahvesi fincanımı olacak acaba?

Hatice dedi ki...

evet tarifteki fincan türk kahve fincanı..

Tijen dedi ki...

sevgili hatice,
anneler hep elmali kurabiye yapar degil mi? benim annem de pek yapardi. çocukken yedigimiz margarin miktarini düsünüyorum da aklim almiyor! yine de çocuk olmak güzeldi..
ellerine saglik!
tijen

Adsız dedi ki...

merhaba hatice, pazar gün sabah erkenden kalktım ve elmalı kurabiyelerini denedim cok güzel oldular, eşim ve kurabiyelerimden yiyenler çok beğendiler.Sana tesekkür ediyorum. TUĞBA

Hatice dedi ki...

haklısın Tijen, annem özellikle üzeri kıtırlı elmalı tartı sık sık yapardı, öyleki okulda artık meşhur olmuştu..

Tuğbacım ellerine sağlık, tarifi deneyip beğenmenize çok sevindim.

sevgiler...

Hanife dedi ki...

Hatice,
Elmali corekler cok guzel olmus, nasil istah acici duruyorlar oyle. Ellerine saglik.

Elifce dedi ki...

Merhaba Hatice elmalı kurabiyen süper anneciğinin ve senin ellerinize sağlık ah ah şimdi olsa yerdim :)

Hatice dedi ki...

Hanife ve Elif cok tesekkurler, sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ama benim iki sorum olacak. İllede tereyağmı olacak? margarin olabilirmi. Birde eriterekmi kullanılacak yoksa oda sıcaklığındamı?
teşekkürler

Hatice dedi ki...

yag oda sicakliginda olacak ve margarin kullanabilirsin. zaten tarifin aslinda margarin vardi, bizde margarin kullanilmadigi icin tereyag tercih ediyorum. denersen sonucunu da paylasirsan sevinirim...

aNNePeRi dedi ki...

Merhaba Hatice :) Kurabiyelerin şekli çok güzel olmuş eline sağlık
http://anneperi.blogspot.com/ daha çok yeniyiz tavsiyeleriniz mutlu eder bizi:) kolay gelsin

Hatice dedi ki...

anneperi merhaba, beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler...
siteniz de hayırlı olsun...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Dun bu tarifi denedim cok guzel oldu ve iki kizimla beraber ikinci bir kez daha yaptik, dun Easter idi (Amerika) her ne kadar bizim bayramimiz olmasa bile komsularimizla paylastik bu kurabiyleri ve herkesten tam puan aldi. Baska tariflerinizide denicez insallah, en buyuk kizim (9 yas) mutfak islerine cok merakli sitenize bayildi. Ellerinize saglik.
Mine

Hatice dedi ki...

merhaba Mine, kurabiyeleri hem sizin hem de komşularınızın beğenmesine çok sevindim, diğer tariflerden de memnun kalırsınız umarım:) sonucu paylaştığın için de çok teşekkür ederim, diğer denemelerinizi de paylaşırsan sevinirim.
kızına sevgilerimi gönderiyorum, derslerinde başarılar, kolaylıklar diliyorum,ilerde belki o da bir yemek sitesi açar:)
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba bu aldığı kadar un meselesi beni bir gün öldürecek