Pages

  • RSS

12 Ekim 2005

Karamelli, irmikli etimek tatlısı



Karamelli, irmikli etimek tatlısı
Malzemeler:
  • 1 paket etimek
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 1 lt. süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:

  1. 2 su bardağı toz şeker tencereye alınır.
  2. Kısık ateşte üzerine hiç su koymadan şekerin rengi kahverengileşene kadar kavrulur. 
  3. Üzerine 2 bardak su ilave edilip, şeker eriyene kadar kaynatılır. (Bazen şekerden kaynaklı yoğunlaşma olmayabiliyor, bu sebepten şeker eridikten sonra bir 5 dk kadar daha kaynatmanızı tavsiye ederim)
  4. 1 paket etimek uygun bir kaba dizilir(ben dikdörtgen borcama diziyorum).
  5. Üzerine hazırlanan şerbet gezdirilerek etimekler ıslatılır.
  6.  Soğumaya bırakılır.
  7. Bu arada muhallebisi için gerekli olan tüm malzeme önce soğuk olarak karıştırılır, daha sonra ocak üzerine alınarak muhallebi kıvamında pişirilir. Soğuyan etimeklerin üzerine dökülür. 
  8. Üzeri istenen şekilde süslenir. (Ben bir dergide gördüğüm gibi üzerine granül kahve serptim)


Afiyet Olsun...


13 yorum:

pınar dedi ki...

hatice eline sağlık. annemin favori tatlısıdır bu. şimdi resmini gösterirsem kalkıp yapmaya bile başlayabilir:)

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok güzel bir tarif.
Sevgiyle.

ruchan dedi ki...

Hmmm , nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)

Hatice dedi ki...

teşekkürler pınar,ben de bu tarifi annemden almıştım;)
bence vakit kaybetmeyin derim:))

sevgili tuhfe ve cimcime çok teşekkür ederim...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hmmmm..canım ne kadar istedi bir bilsen haticeciğim, ama malesef iftara daha çok var..çok güzel gözüküyor ve eminim tadıda çok güzeldir..ellerin dert görmesin ve daha çok güzel şeyler yapasın:)..

ZeYNeP dedi ki...

bencede hem hafif hemde leziz bir tatli ellerine saglik,
bu hafta yemekbiz yemek listesinde senin tatlinida koymak isterim, izin verirsen, link verip, uyeler girip bakabilsin diye, ne dersin?

zeynep

Hatice dedi ki...

ah deryacım, imkan olsa da sana da bir dilim gönderebilsem;)
güzel sözlerin için de çok teşekkür ederim...

teşekkürler, elbette ekleyebilirsin zeynep, ben de çok sevinirim.yemekbiz çok güzel paylaşımlar olan, benim de üyesi olduğum bir grup...

Adsız dedi ki...

ben bu tatlıyı dün yaptım,çok hafif oldu ve çok beğenildi..tarif için çook teşekkürler

Hatice dedi ki...

teşekkürler bilgen, tatlıyı yapmana ve beğenilmesine çook sevindim:) afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglık cok guzel gorunuyor mutlaka deneyecegim
Ben bir sey ogrenmek ıstıyorum
granul kahve nedır, nerde bulabilirim ?
Bır de bunu bır ıslem uygulamadanmı tatlının uzerıne dokuyorsun.

Hatice dedi ki...

teşekkürler Reyhan, denediğinde sonucunu paylaşırsan sevinirim.
granül kahve taneli olan kahve, ben gold olanından kullandım.tüm marketlerde bulabilirsin.
http://www.nescafe.com.tr/global/main_nest.asp
bu adresten görebilirsin.
etimeklerin üzerine muhallebiyi döktükten sonra kahveye herhangi bir işlem uygulamadan direkt kaşıkla üzerine serpiştirdim, böylece eriyince resimdeki görüntü oluştu...

sevdamavisi dedi ki...

karamel tadının bende özel bir yeri vardır bu tarifi de beğendim. pratik de görünüyor

Hatice dedi ki...

tesekkurler sevdamavisi...