Pages

  • RSS

25 Temmuz 2005

kazan karası



Tarif Ayşe Tüter'in Mutfağı'ndan dergisinden...

Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr. tereyağ(daha az eklenebilir)
  • 100 gr. bitter çikolata(yarısı rendelenmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz(dilimlenmiş)
  • 1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı: Bir tencerede un, nişasta, kakao ve sütü karıştırıp ocağa alınır. Şekeri ekleyip, kısık ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten inince vanilya, tereyağ ve çikolatanın yarısı eklenip, mikserle krema kıvamına gelene kadar 10 dk. çırpılır. Servis kabının tabanı 2-3 cm. kalınlığında krema ile kaplanır. Üzerine bir sıra bisküvi, bisküvilerin üzerine de bir sıra muz dilimleri ve tekrar bir sıra bisküvi dizilir. Kalan krema üzerine yayılır. Buzdolabında soğutulur. Üzeri rendelenmiş çikolata veya hindistan ceviziyle süslenir.

15 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili hatice, turkce yemek kitabi ve dergilere ulasamadigim icin, boyle tarifler gelince cok hosuma gidiyor, bu tarifde tam benim zipzip icin uygun bir tarif, en kisa zamanda deneyecegim, seni haberdar edecegim sonuctan, ellerine saglik, tesekkur ederim paylasimin icin.
zeynep

Adsız dedi ki...

off çikolata muz daha ne olsun. bayılıyorum ya tatlıya.. biri beni durdursunnn.

Adsız dedi ki...

haticeciğim yine harikalar üretmişsin:)..inanki bende en yakın zamanda deneyeceğim..ellerine sağlık..

Hatice dedi ki...

teşekkürler zeynep, çocuklar çikolatalı şeyleri çok seviyor, benim oğlum da tabi:)yaptığında sonucu paylaşırsan sevinirim...

şule sen de benim gibi tatlılardan vazgeçemeyenlerdensin:)

deryacım teşekkürler...denersen yorumunu da beklerim...

yuvakuran dedi ki...

Bu tatli cok guzel ama cok da kalori yuklu! daha hafif tarifleriniz yokmu?? Bol meyvali mesela!!

Adsız dedi ki...

yuvakuran, genel olarak tatlılar kalorisi yüksek yiyecekler, bu nedenle dikkatli tüketmek gerekiyor. sitedeki çilekli pasta oldukça hafif bir tatlı.biz de meyve genelde çiğ olarak tüketildiğinden fazla meyveli tarif yok maalesef,ama oldukça eklemeye çalışırım...

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor,elinize sağlık ama birşeyi merak ediyorum nişasta mısır nişastası mı yoksa pirinç mi?
Biraz bilgisizim de mutfak konusunda:)

Adsız dedi ki...

teşekkürler, sütlü tatlılarda mısır nişastası(daha parlak bir görüntü veriyor), mısır nişastası olmadığı zamanlarda da buğday nişastası kullanıyorum...

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık sayın Hatice hanım.Resim öyle şahane olmuş ki,bende heveslendim...
Malzemeler hazır beni bekliyorlar:).Lakin bir yerinde takılı kaldım tarifinizin;
Vanilla tozunu paketin üzerinde ki
tarife göremi ilave edeceğiz,yani 'Pudding' şekline getirerek mi,yoksa ham toz olarak mı ilave etmeliyiz?

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim. Vanilya(şekerli vanilin) kek, kurabiye veya sütlü tatlılarda kullandığımız 5 gr. lık paketlerde satılanlardan, vanilyalı puding değil :)
şu linkten bakabilirsiniz:
http://www.droetker.com.tr/URUNL/sv.htm
umarım yardımcı olabilmişimdir. denerseniz yorumunuzu da beklerim...

Adsız dedi ki...

evet,dün yaptım.oysa yanıtınızı aldıktan sonra pişirmek niyetimdi.
fakat merakım kuvvetli çıktı.
lakin:)...Pudding sanarak,ve evde de yoktu Pudding tozu.Sos fazla sıvı durmasın diye,övülmüş fındık kattım:)).
Görünüş ve tadı çok nefis oldu.Lakin bu katkıdan dolayı 'kazankarası' ismini hak etmektemi hala,bilmiyorum:)).
Pastanın biskuitini kendim yaptım,
hazır almadım.(içeriği:250 gr un,kabartma tozu 2 1/2,
3 yumurta,250 gr tereyağı,100 gr.şeker).
Sayenizde Hatice hanım bir tecrübe sahibi oldum...teşekkür ederim tarif ve site'ye geçen emeğiniz için.

Adsız dedi ki...

ben teşekkür ederim anonymous, deneyip, beğenmenize çok sevindim, gerçi sizin hoş değişikliklerinizle çok daha güzel bir lezzet çıkmıştır ortaya...
bisküviyi de kendiniz yapmanız daha bir leziz yapmıştır tatlıyı,ellerinize sağlık..
bisküvi tarifinizi de not alıyorum,ancak kabartma tozu miktarı 2,5 paket mi?? olacak...
bir de kaç derecede pişirdiniz?

Adsız dedi ki...

Sevgili Hatice
Kazan Karasını denedim.Tadı süperdi ama servis sırasında beni hayli uğraştırdı.Şekilli durmadı tabakta heralde sütü biraz azaltmam gerekiyor. Yeni tariflerini bekliyoruz canım.

Hatice dedi ki...

tesekkurler anonymous, tadini begenmene sevindim..benim yaptigimda da muhallebisi cok yogun olmamisti, sanirim kasik olculerini tepeleme kullanarak ya da sut miktarini azaltarak istedigin sonucu alabilirsin...
yeni tariflerde gorusmek dilegiyle...

Adsız dedi ki...

merhaba hatice bu tarifi denedim ben de tepeleme koyduysam da kaşıkları pudingi cıvık kaldı.maalesef güzel olmadı bilmiyorum belki ben beceremedim ama Ayşe tüter tariflerine güvensizliğim bir kat daha arttı.
galiba bolca bisküvi ile bisküvili pasta şeklinde yapmak daha iyi olacak..
sevgiler..