Pages

  • RSS

02 Nisan 2012

Lor Kurabiyesi

IMG_4518


Tarifini geçtiğimiz haftalarda sevimli mutfak sitesinde görmüştüm, kek ile kurabiye arası bir lezzeti olduğunu yazıyordu, buzluğumda lor peyniri de olunca denemeye karar verdim.
Sevgili Sevim Hanım, bir tv programından aldığını yazıyordu, netten arama yapıp, kurabiyenin yapılışı ile ilgili videoyu da seyredip kurabiyeleri hazırladım. Yarım ölçü hazırladım 23 kurabiye elde ettim. Ben hazırladığım şekliyle tarifi yazıyorum, orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.
IMG_4512

Malzemeler:


  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

  • 1 adet yumurta (akının bir kısmını üzeri için ayırdım)

  • 125 gr tuzsuz lor peyniri (muratbey lor peyniri kullandım)

  • 1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını artırabilirsiniz)

  • 2 su bardağına yakın un

  • 1/2 paket kabartma tozu

  • 1/2 paket vanilya
Üzeri için yumurta beyazı ve toz şeker
Hazırlanışı: Karıştırma kabında tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır. Yumurta akının bir kısmı üzeri için ayrılır, kalanı hamura eklenir.Lor peyniri hamura azar azar eklenerek yoğurmaya devam edilir. Malzemeler karışınca un (azar azar eklenir), kabartma tozu ve vanilya eklenir, karıştırılır. Ele yapışan bir hamur olduğu için elimizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır, önce yumurta beyazına daha sonra da toz şekere batırılır, tepsiye dizilir. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.

Notlarım: * Tarifteki şeker miktarı gözüme çok görünmüştü ama içindeki lor peynirinden dolayı şeker miktarını kaldırıyor. Ben yarım ölçü için 1 su bardağı kullanmıştım, üzerindeki şekerle birlikte iyiydi ama daha şekerli seviyorsanız artırmanızı tavsiye ederim.
* Kurabiye hamuru ele yapışan bir hamur, hatta ben biraz dolapta dinlendirdim, bazılarını da yuvarlayıp tepsiye dizip öyle yumurta akı sürüp şeker serptim.
* Ertesi güne aynı tazeliği kalmıyor, belki de benim kullandığım lor peynirinden dolayı da olabilir, peynirim biraz eskiydi.


~~~~~~~~~~~~~~~


IMG_4615

Bunlar da geçen hafta yaptığım balkabaklı rulo kurabiye. Balkabaklı muffinleri eklediğim zaman buzluğumdaki balkabaklı harçtan bahsetmiştim, geçen hafta elmalı kurabiye yapıp elmalı harç da az gelince balkabaklı harçtan kullanmaya karar verdim, güzel de oldu. Balkabağı tadı hissedilen bir lezzet oldu, kurabiyeler ertesi güne biraz yumuşadılar, bir dahaki sefere farklı bir hamurla deneyip şekerini de artırmayı düşünüyorum.

8 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

İkiside çok hoş, çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

HER İKİ KURABİYE DE NEFİSS..ELLERİNE SAĞLIK..SELAMLAR..

Hayatcemresi dedi ki...

Adaşım kurabiyeler nefis görünüyor,lor peynirli olanın tadını merak ettim,
eline sağlık,sevgiler...

u.aydin dedi ki...

muhtesem gorunuyor ikisi de ellerine saglik hayatim,sevgilerle.

Unknown dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık harika olmuşlar sevgiler.

TuruncuTatlar dedi ki...

mis gibi koktu ellerine sağlık..

ihlamurcum dedi ki...

Lor kurabiyesinde tereyağ kullanmayalı öyle çok oldu ki, inanın insanın canı çekiyor.Süper...

zeymurancafe dedi ki...

harıka olmus canım ellerıne sağlık