Pages

  • RSS

23 Kasım 2009

Böğürtlenli Muzlu Pasta

IMG_8511

Vaktimin kısıtlı olduğu bir zamanda evdeki malzemelerle yaptığım pasta. Kreması için kolay tiramusu ve meyveli puf halkada kullandığım kremayı kullandım, sonuçta hafif ve lezzetli bir pasta oldu.

IMG_8533

Bu tarifimi "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 48.HAFTA" etkinliğine evsahipliği yapan Sevgili Sevinç'e (Elzemhobby) gönderiyorum, kendisine daveti için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum... Etkinliğe katılan tarifleri buradan takip edebilirsiniz.

Aynı zamanda bu pastayı Pastakolik Etkinliğinin evsahibi Sevgili Selma'ya (düşbahçesi) gönderiyorum, kolaylıklar diliyorum. Etkinliğin konusu; "Pasta Süsleme Teknikleri". Etkinliğe katılan tarifleri buradan takip edebilirsiniz.

Böğürtlenli Muzlu Pasta

Malzemeler:
  • 1 adet sade pandispanya
  • 1 su bardağı sıcak su+süt+1 tatlı kaşığı granüle kahve+şeker karışımı (pandispanyayı ıslatmak için)
  • 1 paket vanilyalı creme ole
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • muz ve böğürtlen
Hazırlanışı:

  1. Kreması için Creme ole soğuk sütle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır, labne peyniri eklenir, karışana kadar çırpılır.
  2. Servis tabağının üzerine pandispanyanın bir katını koyup, etrafına ayarlanabilir çemberi yerleştirdim. (Üst yüzeyin daha düz olması için pandispanyanın alt katını üstte, üst katını da altta kullandım).
  3. Pandispanya katlarını kahveli karışımla ıslattım. 
  4. Üzerine kremadan koyup muz, böğürtlen ve damla çikolata yerleştirdim. 
  5. Tekrar hafifçe krema sürüp, 2. katı yerleştirdim. 
  6. Kalan kremayla pastanın üzerini ve yanlarını sıvadım. 
  7. Üzerine çatalla şekil verip, dolapta dinlenmeye bıraktım.

Afiyet Olsun...


Not: İstenirse pastanın yanlarında rendelenmiş çikolata kullanılabilir    , vaktim kısıtlı olduğu için ben kullanamadım.

16 Kasım 2009

Truff

IMG_6903

Uzun bir aradan sonra merhaba:)

Yaman Etkinliklere bu ay Sevgili Aslı evsahipliği yapıyor, konusu ise bisküvili pastalar.
Hazırlarken kedidili(savyer) bisküvisi kullandığım için etkinliğe uygun olduğunu düşündüğüm truff ile katılmaya karar verdim. Sevgili Aslı'ya kolaylıklar diliyorum, etkinliğe katılan tarifleri buradan takip edebilirsiniz.

IMG_6917

Truff
Hazırlanışı: 

  1. 1 paket (200 ml) süt kreması ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. 200 gr. bitter çikolata [ben 1 paket(80 gr.) sütlü çikolata, 1,5 paket(120 gr.) bitter çikolata ekledim] küçük küçük kırılarak eklenir, 1 tatlı kaşığı da tereyağı eklenir, karıştırılır. 
  2. 8 adet kedidili bisküvisini  elde ufalayıp ekledim, karıştırdım. (Karışımın kıvamı toparlanmazsa kedi dili miktarını artırabilirsiniz.)
  3. Oda sıcaklığında soğumaya bıraktım, daha sonra dolapta beklettim. 
  4. Dolapta sertleşen karışımdan kaşıkla küçük parçalar alıp yuvarlayıp toz fıstık, kakao, granül çikolataya buladım. 
  5. Küçük pasta kağıtlarına yerleştirip, servise kadar dolapta beklettim.
  6. Yuvarlama sırasında yumuşayan karışımı bir süre dolapta bekletebilirsiniz.
  7. Truffların dışını toz fıstık, kırık fındık, kakao, granül çikolata, hindistan cevizi vb. bulayabilirsiniz.
  8. Ben dışına buladığım kakao karışımına biraz da pudra şekeri ekleyip iyice karıştırıyorum.



Afiyet Olsun...


Not: Genellikle truff yapılırken ufalanmış kakaolu kek kullanılıyor, evde kek yoktu, kedi dili bisküvileri aklıma geldi, sonuç beğenilince daha sonra da bu şekilde hazırlamaya devam ettim. Siz isterseniz kedi dili yerine kek kullanabilirsiniz.
Karışıma kahve, portakal kabuğu rendesi veya ahududu vb. eklenebilir diye düşünüyorum. Denemelerimin birinde evdeki kestane şekerlerinden ufalayıp ekledim, o şekilde de çok lezzetli oldu.    

Bizden haberler: Tatil sonrası küçük oğlumun dolayısıyla da bizim aradaki saat farkına (10 saat) alışmamız pek kolay olmadı, internet kesintisi ve sonra da büyük oğlum hastalandı, boğaz ağrısı ile başlayıp, ateş ve öksürükle devam etti, ateşi düştü, öksürüğü ise daha hafif bir şekilde devam ediyor. Tam o iyileşti derken şimdi de küçük oğlum ateşlendi ve onunki de öksürüğe çevirdi, dolayısıyla benim de siteyi güncellemem gecikti:(

Bisküvili tarifler için buraya , kedidili ile hazırlanan tarifler için buraya tıklayınız.

Bu tarifi deneyenler;
* Truff - Pembe Tatlar (Aslı)