Annemin yaptığı dolmalar...
Malzemeler:
- 1 kg. dolmalık küçük biber
- 2,5 su bardağı pirinç (ılık suda 15-20 dk. ıslatılır)
- 1 kg. kuru soğan
- 1-1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 küçük paket dolmalık fıstık
- 1 küçük paket kuşüzümü
- 1 çay kaşığı (silme) tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı nane
- 1/2 su bardağı toz şeker
- Önce az yağda fıstıklar kavrulur, biraz daha yağ eklenir, ince doğranmış soğanlar eklenir.
- Üzerine tuz ekilip, kapağı kapatılır.
- Soğanlar kavrulunca ıslatılmış pirinç, nane ve yıkanmış ayıklanmış kuşüzümü de eklenerek pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur.
- Tarçın, şeker ve 1/2 su bardağı sıcak su eklenir, karıştırılır, pirinçler diri kıvamda olacak şekilde pişirilir.
- Biberler yıkanır, çekirdekli kısmı çıkarılır, hazırlanan iç gevşek şekilde biberlere doldurulur.
- Üzerlerine domates dilimi yerleştirilip tencereye dizilir.
- dolmaların üzerine biraz tuz, şeker serpilir ve biraz da zeytinyağı gezdirilir.
- 2 su bardağı sıcak su ilavesiyle pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Soğuyunca servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
Sevgili Hatice,
Biber dolması bu kadar mı nefis görünür.yapanların ellerine sağlık canım.
Sevgilerle
Gül'cüğüm çok teşekkür ederim canım beğenmen beni mutlu etti...
sevgiler...
Yorum Gönder