Pages

  • RSS

12 Eylül 2007

Zeytinyağlı Biber Dolması


Annemin yaptığı dolmalar...

Malzemeler:
  • 1 kg. dolmalık küçük biber
  • 2,5 su bardağı pirinç (ılık suda 15-20 dk. ıslatılır)
  • 1 kg. kuru soğan
  • 1-1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
  • 1 küçük paket kuşüzümü
  • 1 çay kaşığı (silme) tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:

  1. Önce az yağda fıstıklar kavrulur, biraz daha yağ eklenir, ince doğranmış soğanlar eklenir. 
  2. Üzerine tuz ekilip, kapağı kapatılır. 
  3. Soğanlar kavrulunca ıslatılmış pirinç, nane ve yıkanmış ayıklanmış kuşüzümü de eklenerek pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur. 
  4. Tarçın, şeker ve 1/2 su bardağı sıcak su eklenir, karıştırılır, pirinçler diri kıvamda olacak şekilde pişirilir.
  5. Biberler yıkanır, çekirdekli kısmı çıkarılır, hazırlanan iç gevşek şekilde biberlere doldurulur.
  6.  Üzerlerine domates dilimi yerleştirilip tencereye dizilir.
  7.  dolmaların üzerine biraz tuz, şeker serpilir ve biraz da zeytinyağı gezdirilir.
  8.  2 su bardağı sıcak su ilavesiyle pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. 
  9. Soğuyunca servis tabağına alınır.


Afiyet Olsun...

2 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice,
Biber dolması bu kadar mı nefis görünür.yapanların ellerine sağlık canım.

Sevgilerle

Hatice dedi ki...

Gül'cüğüm çok teşekkür ederim canım beğenmen beni mutlu etti...
sevgiler...