Pages

  • RSS

27 Kasım 2005

Nevzine



Bu tatlıyı geçen ay yapmıştım. İçinde tahin ve ceviz ikilisinin yer aldığı güzel bir lezzet.

Malzemeler:
  • 1 paket (250 gr) margarin (ben tereyağ kullandım)
  • 1-1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı su
  • ~5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker+3 su bardağı su+ bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

  1.  Tereyağını eritip hamur kabına alın. 
  2. Ceviz, tahin, su ve yoğurdu ilave edip karıştırın.
  3.  Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun(unu azar azar eklemekte fayda var).
  4.  Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. 
  5. Baklava dilimi şeklinde kesin. 
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Tozşekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. 
  8. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. 
  9. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün.
  10.  Şerbetini çekinceye kadar bekletin. 
  11. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.


Notlar: Ben bu sefer 1/3 ölçüyle yaptım.
Kaynak: Lezzet mayıs 99

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Burdaki ölçülerle denemedim ama mutlaka güzel olur.mükemmel bir tatlıdır. herkese tavsiye ederim.

ZeYNeP dedi ki...

Nevzine ismini duymustum, ama icerigi konusunda hic bilgim yoktu, tahin-ceviz ikilisi eminim cok hos bir lezzet kazandirmistir,
yapilacaklar listesine eklendi:)
ellerine saglik Hatice.

Zeynep

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel bir lezzet. Tahin ve cevizli tarifler çok hoşuma gidiyor benim de.
Sevgiler.

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Hatice ne güzel bir tatlı bu böyle ellerine sağlık.Mutlaka deneyeceğim:)

Hatice dedi ki...

özge, zeynep, tuhfe, burcu güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. tahin ve ceviz ikilisi çok yakışıyor gerçekten...
burcu denersen yorumlarını da bekliyorum:)
sevgiler...

Adsız dedi ki...

teşekkürler feyza, en kısa zamanda denemen dileğiyle:)