Pages

  • RSS

15 Kasım 2005

hurmalı elmalı-hurmalı portakallı kurabiye

















Sevgili Melda'nın evsahipliği yaptığı yemek etkinliğinin bu ayki konusu hurma. Ben hurmayı kurabiye içinde kullandım, bir kısmının içine elma-hurma-ceviz ve tarçından oluşan bir iç harç, bir kısmına da hurma-portakal kabuğu rendesi ve cevizden oluşan bir iç harç hazırladım.

Malzemeler:
Hamuru için:

  • 100 gr. tereyağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • tarçın, mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç harç için:

Elmalı-hurmalı harç: 10 adet hurma, 1/2 adet elma,1-2 kaşık şeker, ceviz, tarçın
Rendelenmiş elma şekerle beraber pişirilir,elmalar suyunu çekince minik minik doğranmış hurmalar eklenir, biraz daha pişirilir.Dövülmüş ceviz ve tarçın eklenir.Soğumaya bırakılır.
Portakallı-hurmalı harç: Minik minik doğranmış 8 adet hurma, portakal kabuğu rendesi ve dövülmüş ceviz karıştırılarak hazırlanır.

Hazırlanışı:

  1. Hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Merdaneyle açılıp yuvarlak bir kalıp veya bir bardak ağzıyla kesilir, içine iç harç konur, yarım daire şeklinde kapatılır. 
  2. 160-170 °C pembeleşene kadar pişirilir.
  3. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...


Not : Resimdeki kurabiyelerden yuvarlak olanlar portakallı, diğerleri elmalı. Portakallı olanlarda hurma tadı daha fazla hissediliyordu.

10 yorum:

pınar dedi ki...

hatice eline sağlık. güzel bir kurabiye olmuş.

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık Hatice tadının güzel olduğuna eminim. Burada Faslılar buna benzer kurabiye çok yaparlar o yüzden tadını tahmin edebiliyorum.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

teşekkürler pınar, umarım bir dahi etkinliğin konusunu yaşadığın yerde bulmakta zorlanmazsın.

tuhfe çok teşekkürler...

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Hatice harika olmuş ellerine sağlık.Bende kek ve kurabiyelere yoğurt ekliyorum.Çok yakışıyor bence.Çok güzel olmuş kurabiyeler.Portakal çok iyi fikir.Bende yapacağım
sevgiler

yEşiL dedi ki...

Kurabiyelerin cok güzel olmus Hatice. Portakalli denemen cok isabet. Bir yerde kabuklari soyulmus hurma dolmalari görmüstüm; icleri badem ezmesi + portakal cicegi suyu karisimi ile doldurulmus ve daha sonra hindistan cevizine yada antep fistigina bulanmis. O yüzden lezzet uyumunu düsünebiliyorum. Ellerine saglik :)

Adsız dedi ki...

Burcu teşekkür ederim, portakal da çok yakıştı gerçekten, denersen yorumunu da beklerim.

teşekkürler Gülşen, bu aralar portakala takmış durumdayım:) herşeye kullanıyorum ve çok da yakışıyor.bahsettiğin lezzet de kulağa çok hoş geliyor,denemek isterdim:)

ev perisi;) dedi ki...

NEFİS GÖZÜKÜYOR! EMEĞİNİZE SAĞLIK! SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Hatice yaa, karnım acıktıkça bakıyorum senin enfes tariflere, ama çok hamarat (!) olduğum için sadece bakıyorum... Gerçekten süpersin! Ellerine Sağlık... Keşke yakın olsak :))

Adsız dedi ki...

simdi yeni bloglari dolAsirken sizinkine rastladim, ellerinize saglik, ne güzel seyler yapmissiniz, buarada son tarifinizin görüntüsü bana annemin yaptigi elmali kurabiyeleri hatirlatti, biara sürekli yapiyodu, simdi uzagim biraz ondan, cok özledim sizin kurabiyeleri görünce, burnuma nefis kokulari geldi birden, tekrar elinize saglik
rahsan

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim evperisi...

Betül güzel sözlerin için çok teşekkürler....bence de yakın olsak ne iyi olurdu:) biz de gönüller bir olsun der avunuruz artık:)

teşekkür ederim rahsan hoşgeldin bloguma...tarifleri beğenmene çok sevindim. elmalı kurabiyeler de nefis olur gerçekten annenin ellerine sağlık.