Pages

  • RSS

20 Ağustos 2007

elmalı muffin


Bu tarifi Emel Başdoğan'ın hazırladığı Tefal'in yemek kitabından aldım. Tarifte mikser yerine küçük rondo kullanılıyordu, ben de o şekilde hazırladım. Sonuçta yumuşacık nefis muffinler çıktı ortaya. Ancak üstü için hazırlanan karışım hamura tam yapışmadığı için servis sırasında dökülmeler oldu bu nedenle cevizli karışımı üzerlerine döktükten sonra, kaşığın tersi ile bastırmanız iyi olacaktır.

Malzemeler(12 adet için):
  • 1 adet ekşi elma
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr. oda ısısında tereyağı
  • 150 gr. un
  • 1 paket kabartma tozu
üstü için: 1 avuç ceviz, 3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Elmanın kabuklarını soyup, minik küpler halinde doğrayın.
Rondoya yumurtaları(tarifte yumurtalardan birinin akı eklenmiyordu, ben ekledim)yumurta, şeker, süt, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın.Un ve kabartma tozunu ekleyip çok kısa süre çalıştırın. Rondonun kesici ucunu çıkarıp, elmaları ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Muffin kalıbına malzemeyi paylaştırın. Üzerine iri kıyılmış ceviz, şeker ve tarçın karışımını serpin. 170 derecede 15-20 dk. pişirin.
Kitaptan bir not: Aynı muffin hamuru ile elma yerine, portakal kabuğu rendesi, çikolata parçaları, havuç rendesi veya üzüm gibi malzemeler kullanarak çeşitlemeler yapabilirsiniz.
Bu tarifi deneyenler;
*Fındıklı elmalı muffin ~~ Pastacı papatyalar 

04 Ağustos 2007

Beyaz Çikolatalı Tiramisu

Tiramisu hafif ve lezzetli olması nedeniyle tercih ettiğim bir pasta. Bu sefer içine Sevgili Gül'de gördüğüm gibi beyaz çikolata ekledim.

Malzemeler: 1 paket kedi dili bisküvisi
Kreması için:
  • 1/2 kg. süt
  • 1 çay bardağı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket beyaz çikolata (80-100gr.)
  • 1 paket labne peyniri(200gr.)
  • 1 paket vanilya
Kremayı daha yoğun isterseniz 1 kaşık nişasta(silme) ekleyebilirsiniz.
Kedi dillerini ıslatmak için: 1 bardak ılık su-süt karışımı, 1 kaşık granül kahve, 1-2 kaşık şeker.
Hazırlanışı: Krema için bir tencerede yumurta, şeker, un ve süt karıştırılarak pişirilir. Ocaktan inince vanilya ve beyaz çikolata eklenir. Biraz ılıyınca labne peyniri eklenir, karıştırılır.
24 cm lik kelepçeli kalıba 1 sıra kahveli suyla ıslatılmış kedi dilleri dizilir.Üzerine krema yayılır, tekrar bir sıra ıslatılmış kedi dili dizilir. Üzerine kalan krema yayılır. Dolapta dinlenmeye bırakılır. Servisten önce kelepçeli kalıbın kelepçesi açılır, üzerine kakao elenerek servis edilir.



Not: Servis tabağına kelepçeli kalıbın sadece çember şeklindeki kelepçesini yerleştirip kedi dillerini dizerseniz, servis sırasında pastayı dilimlerken kalıbın tabanı çizilmelere karşı korumuş olursunuz.