Pages

  • RSS

17 Mayıs 2007

rokalı patates salatası ve kereviz salatası

Rokalı Patates Salatası
son zamanlarda annemin favorisi olan bir salata. tarifi arkadaşından almış, bu salataya konserve mısır taneleri de ekleniyormuş ve çokta yakışıyormuş, ben olmadığı için kullanmadım.
5 adet büyük patates haşlanır, kabuğu soyulur, küp küp doğranır. doğranmış yeşil soğan (yerine kuru soğanı piyaz doğrayıp, tuzla acısını giderdikten sonra kullanabilirsiniz), 1 demet roka( elle koparılarak) ve mısır taneleri eklenir. Üzerine zeytinyağı, limon, tuz ile hazırlanan sos gezdirilir, fazla ezmeden salata karıştırılır. Dilerseniz pulbiber ve sumakta ekleyebilirsiniz.
Sosu patatesler sıcağa yakın ılıkken eklerseniz salatanız daha lezzetli olacaktır.

Kereviz Salatası
1 büyük kereviz(yaklaşık yarım kg.) kabuğu soyulup, limonla ovulur.
Bir kasede 3 kaşık mayonez, 1 kase yoğurt(sulu olmasın), dövülmüş sarımsak ve tuz karıştırılır. Kereviz bu karışımın içine rendelenir (ara ara rendelenen kerevizi yoğurtlu karışımla karıştırırsanız kararmasını önlersiniz). en son 1-2 avuç dövülmüş ceviz eklenir, karıştırılır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle tekrardan sitenize yazmaya başladığınızdan çook menunum..Sizi yaklaşık 7.5 aydır takip ediyorum.Artık ümidi kesmiştim..Son yaptığınız Etimekli tatlının tarifi gelicek mi merak ediyorum..Ve çalışmalarınız gerçekten başarılı denediğim için söylüyorum..

Adsız dedi ki...

her şey çok güzel görünüyor değişik tatlar için sitenizi devamlı takipteyim annenizin elmalı kurabiyesi çok şık değişik geldi sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

Uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başlamanıza çok sevindim.Yaptıklarınız için de ellerinize sağlık lezzetli görünüyorlar.Yiyenlere de afiyet olsun.

Hatice dedi ki...

merhaba Eylem, güzel yorumunu okuyunca nasıl mutlu oldum anlatamam:) özellikle tarifleri deneyip, beğenmene çok sevindim. uzun süredir siteyle ilgilenemedim, son aylar benim için hep koşuşturmayla geçti, bebekte gelince iki çocukla birlikte siteye zaman ayıramadım. inşallah bundan sonra bu kadar uzun ara vermem. sevgiler...

Sevgili Türkan ve Cevver siteyi beğeni ile takip etmenize çok sevindim, sevgiler...