Pages

  • RSS

21 Ağustos 2005

frambuazlı(vişneli) cheesecake



Pişirilmeden hazırlanan pratik bir cheesecake...Tarif Sofra dergisinden ve orjinal tarifte frambuaz kullanılıyordu, ben evde olmadığı için vişne kullandım.

Malzemeler:
  • 1 paket incirli bisküvi (kepekli bisküvi kullandım)
  • 125 gr. tereyağ (2 kaşık tereyağ kullandım)
  • 90 gr. bitter çikolata (60 gr. çikolata kullandım)
  • 1 paket vanilyalı creme ole
  • 1 paket labne peyniri
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket meyveli sos
  • 200 gr. frambuaz (vişne kullandım)

Hazırlanışı: Bisküvileri robottan geçirin. Tereyağını eritin. Çikolatayı da benmari usulü eritin. Hepsini karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bu malzemeyi iyice bastırarakyayın.
Creme ole'yi üzerindeki tarife göre 1,5 su bardağı sütle hazırlayın. Labne peynirini ekleyip, karıştırın. Bisküvilerin üzerine bu karışımı yayın.
Üzerine frambuazları dizin. En son, üzerindeki tarife göre hazırlanmış meyveli sosu(piştikten sonra soğutulmuş) gezdirin.

Notlarım: Cheesecake tabanı için tereyağ ve çikolata miktarını azalttım, çikolatadan yada yağ miktarını azalttığımdan dolayı taban oldukça sert olmasına rağmen erimiş çikolata tabana güzel bir lezzet vermişti. Bir dahaki sefere tabana biraz süt eklemeyi ya da çikolatalı bisküvi kullanmayı düşünüyorum. Bir de bendeki 26 cm lik kelepçeli kalıpta hazırladığım için biraz ince oldu, daha küçük bir kalıp kullanılırsa daha iyi olur.

13 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık Hatice çok nefis görünüyor, ağzım sulandı. Yalnız crem ole ve meyveli sos nedir biraz anlatır mısın, belki karşılıklarını bulabilirim burada...

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

teşekkürler tuhfe...yaptıklarımızdan ikram edebilme imkanımız olsa ne iyi olurdu:))
crem ole dr oetkerin bir ürünü soğuk sütle 3 dk. da hazırlanan bir ürün. ayrıntılı bilgi ve ürünü görmen açısından linkini yazıyorum;
http://www.droetker.com.tr/URUNL/tatl.htm

meyveli sos da yine dr oetkerin bir ürünü, su ile pişirilerek hazırlanıyor...onun da linki;
http://www.droetker.com.tr/URUNL/tatlsos.htm

Burcu ÜNAL dedi ki...

hatice bu pasta tam bir acil durum pastası ve inanılmazda çekici duruyor. çok beğendim..tarif defterime yazıyorum şimdi..ellerine sağlık..

Tuhfe dedi ki...

Teşekkürler Hatice.

yuvakuran dedi ki...

Biskuvi, robot, tereyagi, cikolata, olacak is degil, cok guzel ancak bana yasak CISSSS!

Adsız dedi ki...

teşekkürler burcu, hazırlanması kolay bir pasta gerçekten... beğenmene de çok sevindim, denediğinde tadını da beğenirsin umarım...

teşekkürler yuvakuran, tatlıları tadımlık yemek en iyisi galiba!!

Adsız dedi ki...

ben sadece görünüş ve sunuş açısından bir şeyi paylaşmak istiyorum...Üzerindeki üzerine frambuazları dizip, sonra sos gezdirilmektense, sos gezdirildikten sonra frambuazlar dizilirse sanki daha parklak ve cekici olur... Üzerinde sonra dökülmesi sanki soluk ve matlaşmış gibi duruyor.

Adsız dedi ki...

önerin için teşekkür ederim Danyel...

Hatice dedi ki...

merhaba babyblue, öncelikle kardeşin için hayırlı olsun,inşallah huzurlu ve mutlu bir evlilikleri olur...
böyle önemli bir gecede sitemden bir tarif hazırlamana ve ayrıca misafirlerinin de beğenmiş olmalarına çok sevindim. ellerine sağlık...
önerilerin için de çok teşekkür ediyorum, el elden üstündür:),bir dahaki yapışımda dikkate alacağım önerilerini. ben de tarifi yaparken crem ole'nin süt miktarını artırıp pasta kreması olarak kullanabilirim diye düşünmüştüm..
tart jöleyi de fazla bekletmeden kullanmak gerekiyor, belki tekrar ısıtarak akışkan hale getirebilirsin.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Hatice,
Cheesecake süper gorunuyor.Bir sorum olacak biraz cahilce olabilir ama kelepceli kalıp nasıl oluyor?Yani gorunus acısından, ben italyadayım nasıl bulabilecegimi bilmiyorum.Normal kalıpla yapsam olur mu?
Tesekkurler

Adsız dedi ki...

Kusura bakma Hatice bi sorum daha olacak, creme ole bildigimiz pasta kreması mı oluyor?
Cok tesekkurler

Hatice dedi ki...

merhaba Semra, kelepçeli kek kalıbı yuvarlak bir çember düşün, dış tarafındaki klipsi sayesinde genişleyip daralıyor ve tabanı da çıkıyor, umarım anlatabilmişimdir.
şu adreste
http://www.gurmenet.com/tr/kategori.asp?sid=59&slabel=Metal%20Kek%20Kal%C4%B1plar%C4%B1
çeşitli ebatlarda kelepçeli kalıp resimleri var.

cremole ise pasta kremasından daha farklı, Dr Oetkerin bir ürünü. belki İtalya'da vardır, soğuk sütle 3 dk. da hazırlanıyor. şu linkte crem ole yazan yerin üzerine gelirsen ürünü görebilirsin.
http://www.droetker.com.tr/URUNL/tatl.htm

umarım anlatabilmişimdir. takıldığın yer olursa tekrar yardımcı olmaya çalışırım. sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba tarifiniz için çook teşekkürler çok kolay ve pratikmiş.. daha önce denedim ama beceeremedim...Özlem..:))