Pages

  • RSS

27 Eylül 2017

Şeftalili Kolay Pasta

IMG_37451

Çilekli Kolay Pastayı bu sefer birkaç değişiklikle şeftalili hazırladım. Biz çok beğendik, şeftaliler bitmeden deneyin derim:)


Şeftalili Kolay Pasta
Malzemeler:
Keki için:
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık limon suyu
Kreması için:
  • Yarım litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
Üzeri için:
  • 4-5 adet şeftali
  • 4-5 kaşık toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Hazırlanışı: 
  1. Yumurta ve şeker mikserin en yüksek devrinde 4-5 dk. çırpılır. (Bir çay bardağının yarısına kadar önce yağ koyup üzerini sütle tamamladım. ) 
  2. Su ve yağ eklenir, çırparak karıştırılır. 
  3. Elenerek un ve kabartma tozu eklenir, mikserin en düşük devrinde karıştırılır. 
  4. En son limon suyu eklenir ve karıştırılır. 
  5. Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcama karışım dökülür. 
  6. 170 derecede ısınmış fırında 15-20 dk. hafif pembeleşene dek pişirilir.
  7. Kek fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
  8. Soğuduktan sonra kekin üzerine 1 su bardağı kahveli süt eşit bir şekilde gezdirilir.
  9. Kreması pişirilip üzerine yayılır.
  10. En son üzerine hazırlanan şeftalili sos yayılır.
Kremanın hazırlanışı:
  1. Tencereye önce yumurta ve şeker koyulur ve çırpma teliyle çırpılır.
  2. Üzerine un ve nişasta eklenir, çırpılır.
  3. Azar azar süt eklenerek çırpmaya devam edilir ve tencere ocağa alınır.
  4. Sürekli çırpma teliyle karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
  5. Kaynayınca ocaktan alınır, vanilya eklenir, karıştırılır. 3-4 dk sonra da labne peyniri eklenir, çırpma teliyle iyice karıştırılır.
Krema için not: İsterseniz krema miktarını yarım ölçü daha artırabilirsiniz..
750 ml süt, 1 yumurta,1,5 çay bardağı şeker, 3 kaşık un, 1,5 kaşık nişasta, 1 vanilya, 300 gr labne peyniri...
Şeftalili sos için: 
  1. Şeftalilerin kabukları soyulup küçük küpler halinde doğrayın, üzerine şeker ekleyip biraz bekletin.
  2. Su ilave edip kısık ateşte kaynatın.
  3. Nişastayı çok az suyla açıp kaynamakta olan şekerli şeftalilere ilave edip, koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  4. Ilıklaşan sosu muhallebinin üzerine eşit bir şekilde dökün.
  5. İsterseniz üzerini file bademle süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: