Ağızda dağılan nefis tuzlular...
Betül'e çaya giderken nişastalı tırtıl kurabiyelerin yanında tuzlu olarak bu halkaları hazırlayıp götürmüştüm.
Tahıllı Halka
(Lezzet Dergisi - Marifetli Mutfak - Tuzlu Hamur işleri ekinden uyarlanmıştır.)
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (2-3 tatlı kaşığı ekledim)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ben 2 su bardağı un (1/2 su bardağı tam buğday unu) kullandım)
- 1 adet yumurta akı
- Yulaf ezmesi
- Keten tohumu (evde olmadığı için susam kullandım)
- Ayçekirdeği içi
- Yulaf ezmesi, keten tohumu(susam) ve çekirdek içlerini bir kapta harmanlayın.
- Bir kasede önce tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın, üzerine mahlep, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun, unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan parçalar kopartıp şeritler halinde yuvarlayın ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.
- Halkaları önce yumurta akına batırıp ardından yulaflı karışıma bulayın.
- Tepsiye dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
6 yorum:
Ellerine sağlık enfes olmuş, olsa da yesek :)) sevgiler
Hatice ablacım görüntü harika,ellerine sağlık :)
Canım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler.
kesinlikle çok nefis olmuşlar
eline sağlık
ellrinize sağlık..
nefis görünüyolar sahiden:)
sevgiler..
çok teşekkür ederim, denemeniz tavsiyesiyle:)
sevgiler...
Yorum Gönder